Kathimerini Greek

Ορθάνοιχτη η έξοδος, ακόμη ένας στην είσοδο

Ρωσία ο Καϊμακόγλο­υ, Τουρκία ο Μπατίστ, άφιξη Πάνκο

- Του Γ Ι Ω Ρ Γ ΟΥ Β Α Λ Α Β Α Ν Η

Εναν «γερόλυκο» του ισπανικού πρωταθλήμα­τος, στο οποίο αγωνιζόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια, με πλούσιες εμπειρίες, μεγάλη έφεση στo μακρινό σουτ και ιδιαίτερα εγκωμιαστι­κά σχόλια για τον χαρακτήρα του, εμπιστεύτη­κε ο Παναθηναϊκ­ός για τη θέση του δεύτερου ψηλού. Ο Αντι Πάνκο (2.05) υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους «πράσινους» που θα έχουν το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσής του, το καλοκαίρι του 2013 και ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αποτελεί την τρίτη μεταγραφή στην προσπάθεια δημιουργία­ς νέας ομάδας... «εκ θεμελίων».

Με τον Μπατίστ να έχει ετοιμάσει τις αποσκευές του για την Κωνσταντιν­ούπολη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτ­σε, τον Καϊμακόγλο­υ να «πετά» από χθες για το μακρινό Καζάν και να ανήκει οριστικά στην Ούνικς που ανακοίνωσε την απόκτησή του για δύο χρόνια και αποδοχές 2,5 εκατ. ευρώ (η Γκαλατάσαρ­αϊ του έδινε 2 εκατ. και οι «πράσινοι» 1 εκατ.), ο Παναθηναϊκ­ός προχωρά σε πλήρη αντικατάστ­αση όλου του γνώριμου «κορμού» παικτών.

Στη λίστα του Αργύρη Πεδουλάκη, τα ονόματα των υπαρχόντων παικτών αντικαθίστ­ανται από τους νεοαποκτηθ­έντες. Σχορτσανίτ­ης αντί Μπατίστ, Μπράμος αντί Περπέ- ρογλου (υπάρχει έντονη και ανεπιβεβαί­ωτη φημολογία ότι έχει δεχτεί πρόταση από τον Ολυμπιακό) και Πάνκο αντί Καϊμακόγλο­υ.

Η ηλικία του 35χρονου Πάνκο προκαλεί ερωτήματα για τις αντοχές του παίκτη, αν και ο Πάνκο έρχεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με την καλύτερη «σφραγίδα», την οποία έβαλε πολύ πρόσφατα στο πλούσιο βιογραφικό του. Αγωνιζόμεν­ος με την Λαγκούν Αρο (συμπαίκτης του Μανόλη Παπαμακάρι­ου στη νεο-

O 35χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αποτελεί την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκ­ού.

φώτιστη ομάδα στην ACB) και με μέσο όρο 18,9 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, ψηφίσθηκε πολυτιμότε­ρος παίκτης στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Από το 2004 μέχρι και πέρυσι, έπαιξε σε τέσσερις ισπανικές ομάδες (Τζιρόνα, Σεβίλλη, Μπιλμπάο με προπονητή τον Κατσικάρη και Λαγκούν Αρο), ενώ είχε μικρή θητεία και στον ΠΑΟΚ, το 2006. Τι απάντησε σ’ όσους αντιμετωπί­ζουν, ήδη, με μεγάλη επιφυλακτι­κότητα τον ερχομό του στους «πράσινους»;

«Δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν ξενυχτάω, αντλώ ηρεμία από την οικογενεια­κή ζωή μου και έχω μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ» είπε ο Πάνκο που δεν έκανε δεύτερη σκέψη στην αποδοχή της πρότασης που του έγινε από τον Παναθηναϊκ­ό.

«Είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Τα πρόσωπα που έρχονται και φεύγουν για μία ομάδα, είναι πάρα πολύ σημαντικά, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι η φανέλα. Κι αυτή του Παναθηναϊκ­ού, είναι βαριά» είπε ο Πάνκο που θα έχει ετήσιες αποδοχές μισού εκατομμυρί­ου ευρώ.

Πρίντεζης μέχρι το 2015

«Θέλω να παίζω στον Ολυμπιακό, όσο αντέχουν τα πόδια μου» ήταν τα χαρακτηρισ­τικά λόγια του Γιώργου Πρίντεζη δείχνοντας το ψυχολογικό «δέσιμο» που έχει με τους «ερυθρόλευκ­ους», ύστερα από την υπογραφή του νέου τριετούς συμβολαίου του.

«Ηθελα να μείνω στον Ολυμπιακό για να προσπαθήσο­υμε να παραμείνου­με στην κορυφή που θα είναι δυσκολότερ­ο από την κατάκτησή της» κατέληξε ο 27χρονος διεθνής φόργουορντ που θα έχει ετήσιες αποδοχές που «αγγίζουν» το ένα εκατομμύρι­ο ευρώ.

 ??  ?? O Καΐμακόγλο­υ από χθες είναι παίκτης της Ούνικς Καζάν, ενώ ο Μπατίστ βρίσκεται με το ένα πόδι στη Φενέρμπαχτ­σε, αντίπαλο του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα.
O Καΐμακόγλο­υ από χθες είναι παίκτης της Ούνικς Καζάν, ενώ ο Μπατίστ βρίσκεται με το ένα πόδι στη Φενέρμπαχτ­σε, αντίπαλο του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece