Kathimerini Greek

Να μην υπάρξει αλλαγή στην EΓΣΣΕ ζητεί η ΓΣΕΕ

-

Θέμα κεντρικής διαπραγμάτ­ευσης της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών και όχι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα είναι τα εργασιακά. Αυτό φέρεται να δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιω. Βρούτσης στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο κ. Γ. Παναγόπουλ­ος. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι το υπουργείο ζήτησε τη συνεισφορά της ΓΣΕΕ για να ενισχυθεί η διαπραγματ­ευτική θέση της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της η Συνομοσπον­δία, στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ζήτησε «να υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτ­ευση με τους εργοδότες, ώστε να σεβαστούν την υπογραφή τους και να πάρουν τη μορφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όσα συμφωνήθηκ­αν πριν από μήνες. Ειδικότερα ζήτησε να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβαση (ΕΓΣΣΕ), να παραμείνου­ν 13ος - 14ος μισθός και η μετενέργει­α και να δοθεί προσοχή όχι στον χρόνο, εάν δηλαδή θα είναι το 3μηνο ή το 6μηνο, αλλά στο τι πραγματικά μετενεργεί όταν δεν υπογράφοντ­αι συλλογικές συμβάσεις».

Επίσης η ΓΣΕΕ με έμφαση ζή- τησε να εξακολουθε­ί να υπάρχει ο θεσμός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης μέσα από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματ­εύσεις και όχι μόνο με νόμο. «Αυτό που ζητήσαμε από τον υπουργό είναι να κάνουμε εμείς τη διαπραγμάτ­ευση αλλά και η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της όποιας συμφωνίας πετύχουμε με τους εργοδότες» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλ­ος

 ??  ?? Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Πα
ναγόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Πα ναγόπουλος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece