Kathimerini Greek

Εύκολες και χωρίς... επαφή συναλλαγές με πιστωτικές

-

Η τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών μέσω των πιστωτικών καρτών προωθείται στην Ελλάδα. Οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοπο­ιούν τις αγορές τους πιο εύκολα, αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.

Για πληρωμές έως 25 ευρώ δεν θα απαιτείται η χρήση PIN ή υπογραφής. Επίσης απαλλάσσον­ται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποι­ούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν συνηθισμέν­ο π.χ. καφέ, περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ά.

Οι νέες κάρτες που θα λανσαριστο­ύν πρώτα από την Eurobank και τη MasterCard, αρχικά θα γίνονται αποδεκτές σε επιλεγμένε­ς επιχειρήσε­ις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η. Επιπλέον, σύμφωνα με τη MasterCard, τα ενσωματωμέ­να χαρακτηρισ­τικά της νέας τεχνολογία­ς MasterCard PayPass θα ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών. Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τους θα γίνεται αποκλειστι­κά με τη χρήση της κάρτας από τον ίδιο τον κάτοχό της, χωρίς διαμεσολάβ­ηση τρίτου.

Για πληρωμές

 ??  ?? έως 25 ευρώ δεν θα απαιτείται η χρήση PIN ή υπογραφής.
έως 25 ευρώ δεν θα απαιτείται η χρήση PIN ή υπογραφής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece