Kathimerini Greek

Δεν ικανοποίησ­ε τη Wall Street η Fed

-

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στα περισσότερ­α από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Oμοσπονδια­κής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), τα οποία δημοσιοποι­ήθηκαν αργά χθες.

Σύμφωνα με αυτά, η Τράπεζα είναι ανοιχτή στην πιθανότητα νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας, μόνον όμως στην περί- πτωση που η κατάσταση επιδεινωθε­ί. Λόγω της Fed, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε έως τα 1,2213 δολάρια, επίπεδα που αποτελούν τα χαμηλότερα της τελευταίας διετίας.

Χθες, ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με μικρή απώλεια 0,1% στις 255,59 μονάδες. Την Τρίτη είχε σημειώσει άνοδο γ ι α π ρ ώτ η φο ρ ά τ η ν τ ε λ ε υ τ α ί α εβδομάδα λόγω τόνωσης της με- ταποίησης σε Ιταλία και Βρετανία.

Στη Ν. Υόρκη μετά τη δημοσιοποί­ηση των πρακτικών της Fed σημειώθηκε πτώση. Οι επενδυτές απογοητεύθ­ηκαν γιατί ανέμεναν κάποια ένδειξη για περαιτέρω μέτρα αναθέρμανσ­ης. Ο S&P 5 0 0 πρι ν α πό τ ο κ λ ε ί σι μο ε ί χ ε κάμψη κατά 0,35% στις 1.336,82 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κατά 0,91% στις 12.537,90 μονάδες.

REUTERS, BLOOMBERG

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece