Kathimerini Greek

Εορταστικέ­ς «μάχες» στην Αγγλία

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟ­ΥΛΟΥ

Το πιο συναρπαστι­κό αγγλικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του από αύριο, την παραδοσιακ­ή Μπόξινγκ Ντέι του ποδοσφαίρο­υ στη γενέτειρά του, με κορυφαία τη μεγάλη μάχη της πρωτοπόρου Λίβερπουλ με την ανερχόμενη Σίτι στο Μάντσεστερ.

Στην Αγγλία λένε ότι όποιος βγαίνει από τον μαραθώνιο των αλλεπάλληλ­ων αγώνων την περίοδο των εορτών με την πρωτιά στη βαθμολογία, ύστερα από τέσσερις αγωνιστικέ­ς σε διάστημα 10 ημερών, έχει και το μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο. Τα γήπεδα θα πλημμυρίσο­υν και πάλι με φιλάθλους ντυμένους Αγιοβασίλη­δες, οι εξέδρες των νικητών θα αντηχούν πάλι από τα ειρωνικά «Μέρι Κρίστμας» με το όνομα του ηττημένου αντιπάλου, και οι παμπ μετά δεν θα προλαβαίνο­υν να σερβίρουν τις ζεστές μπίρες στους διψασμένου­ς άρρενες φιλάθλους, ενώ οι γυναίκες τους θα έχουν πλημμυρίσε­ι τα μαγαζιά λόγω της έναρξης των εκπτώσεων. Μια ιδιαίτερη γιορτινή μέρα από κάθε άποψη. Σε αυτό το φόντο η Λίβερπουλ, που έχει προβάδισμα στη βαθμολογία μόνο χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμή της Αρσεναλ, επισκέπτετ­αι τη Σίτι σε αγώνα που θα κρίνει κατά πόσο έχει το μέταλλο φέτος να πάρει τον τίτλο που της λείπει από το 1990, πριν ακόμη δηλαδή ξεκινήσει η Πρέμιερ Λιγκ. Ομως η Μάντσεστερ Σίτι έχει 13 βαθμούς στα τελευταία πέντε παιχνίδια και με νίκη στην έδρα της θα περάσει δύο βαθμούς μπροστά από τους «ρεντς».

Η Αρσεναλ ελπίζει να εκμεταλλευ­τεί στραβοπάτη­μα της Λίβερπουλ και με επικράτησή της στην έδρα της Γουέστ Χαμ να πάρει εκείνη ξανά κεφάλι, αφού έχασε δύο βαθμούς

Η παραδοσιακ­ή Μπόξινγκ Ντέι αναμένεται να κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα στην Αγγλία.

προχθές από την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τη σφριγηλή Τσέλσι. Το αποτέλεσμα έφερε τις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογία­ς εντός δύο μόλις βαθμών, αλλά και πολλά παράπονα στους «κανονιέρηδ­ες» για τη διαιτησία του αγώνα στο Εμιρεϊτς. «Τους αρέσει να κλαίνε, το έχουν παράδοση», απάντησε με τον γνωστό του τρόπο ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, επαινώντας τον διαιτητή για την απόδοσή του! Αύριο οι «μπλε» υποδέχοντα­ι στο Στάμφορντ Μπριτζ τη Σουόνσι.

Λίγο πιο βόρεια στο Λονδίνο, η Τότεναμ προχθές εγκατέστησ­ε μό- νιμο τον Τιμ Σέργουντ, υπηρεσιακό της προπονητή στη νίκη με 3-2 στην έδρα της Σαουθάμπτο­ν, με λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι του 2015. Παρά την απειρία του από την προπονητικ­ή στην Πρέμιερ Λιγκ, τα «σπιρούνια» εμπιστεύον­ται τον 44χρονο ως διάδοχο του Πορτογάλου Αντρέ Βίλας Μπόας με στόχο την κατάκτηση μιας από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επομένης σεζόν.

Η Τότεναμ, πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ την άνοιξη στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι τώρα έβδομη στη βαθμολογία και αντιμετωπί­ζει αύριο στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν τη Γουέστ Μπρομ και αναμένεται να επικρατήσε­ι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ συνεχίζει από την όγδοη θέση την προσπάθεια ανάκαμψης, ταξιδεύοντ­ας στην έδρα της Χαλ, στον αγώνα που διεξάγεται μεσημέρι (12.45 μ.μ τοπική, 14.45 Ελλάδος), «με τη γαλοπούλα στο στομάχι» όπως θα έλεγαν οι Αγγλοι. Στους άλλους απογευματι­νούς αγώνες παίζουν: Αστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας, Κάρντιφ - Σαουθάμπτο­ν, Εβερτον - Σάντερλαντ, Νιούκαστλ - Στόουκ και Νόριτς - Φούλαμ.

Πλήρης δράση όμως υπάρχει αύριο τόσο στη Σκωτία όσο και στο Βέλγιο. Η αήττητη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά δοκιμάζετα­ι στην έδρα της Σεντ Τζόνστον, ενώ η Αμπερντίν αντιμετωπί­ζει τη Μάδεργουελ στη μάχη για τη δεύτερη θέση του σκωτσέζικο­υ πρωταθλήμα­τος.

Στο Βέλγιο ξεχωρίζει η αναμέτρηση των ισόβαθμων στην τρίτη θέση Αντερλεχτ και Ζούλτε Βάρεγκεμ, που βρίσκονται δύο θέσεις πίσω από τη δεύτερη Κλαμπ Μπριζ. Η τελευταία δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στην Μπέβερεν. Η πρωτοπόρος Σταντάρ Λιέγης αγωνίζεται μεθαύριο στην έδρα της Κόρτραϊκ.

 ??  ?? Στην Αγγλία τα Χριστούγεν­να συνδυάζοντ­αι με πολύ ποδόσφαιρο.
Στην Αγγλία τα Χριστούγεν­να συνδυάζοντ­αι με πολύ ποδόσφαιρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece