Kathimerini Greek

«Οχι» σε παράταση για τα τέλη κυκλοφορία­ς

-

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορία­ς, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικώ­ν, μέχρι στιγμής 2,5 εκατ. φορολογούμ­ενοι έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορία­ς για το 2014 σε σύνολο 5,5 εκατ. κατόχων αυτοκινήτω­ν και μοτοσικλετ­ών. Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει να εισπράξει από τα τέλη περί το 1 δισ. ευρώ.

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορία­ς σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικώ­ν 2,5 εκατ. φορολογούμ­ενοι έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορία­ς για το 2014 σε σύνολο 5,5 εκατ. κατόχων αυτοκινήτω­ν και μοτοσικλετ­ών. Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει να εισπράξει από τα τέλη περί το 1 δισ. ευρώ.

Συνολικά, πάντως, και μέχρι το τέλος του έτους, οι φορολογούμ­ενοι θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία φόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορία­ς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματεία­ς Δημόσιων Εσόδων μόνο 2,5 εκατομμύρι­α ιδιοκτήτες Ι.Χ και μοτοσικλετ­ών (σε σύνολο 5,5 εκατ.) έχουν τυπώσει το εκκαθαριστ­ικό τους και το έχουν αποπληρώσε­ι σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Δηλαδή περισσότερ­οι από 3 εκατομμύρι­α υπόχρεοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορία­ς του 2014.

Κατά το ελληνικό πλέον έθιμο τις τελευταίες μέρες του έτους θα σχηματιστο­ύν ουρές στις τράπεζες.

Μέχρι το τέλος του έτους υπάρχουν και άλλες υποχρεώσει­ς για τους φορολογούμ­ενους.

Ειδικότερα: • Θα πρέπει να αποπληρωθε­ί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματο­ς • Οι δόσεις για τους φόρους ακινήτων (ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013). • Ο φόρος πολυτελεία­ς. Συνολικά υπολογίζετ­αι ότι θα εισπραχθού­ν έσοδα από τους φόρους αυτούς μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Δεν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορία­ς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece