Kathimerini Greek

Πωλεί ακίνητο στην Ουκρανία η Eurobank Properties

- Του ΝΙΚΟΥ Χ. ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟ­Υ

Mετά τις αγορές φαίνεται πως ήρθε η ώρα και για μερικές πωλήσεις ακινήτων από τη Eurobank Properties, η οποία ανακοίνωσε χθες την παραχώρηση ακινήτου της στην Ουκρανία. Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία αναμένεται να πουλήσει ένα ισόγειο κατάστημα με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 541,6 τ.μ., στο Κίεβο, εισπράττον­τας το ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ. Βάσει του εν λόγω τιμήματος, προκύπτει κέρδος της τάξεως των 280.000 ευρώ, σε σχέση με την τιμή κτήσης.

Η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ έχει προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρω­ση του χαρτοφυλακ­ίου των ακινήτων της τους τελευταίου­ς μήνες, προκειμένο­υ να περιορίσει τη συμβολή των ενοικίων που εισπράττει από τη μητρική Eurobank στο σύνολο των εσόδων της. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων από τα νέα ακίνητα που αποκτά ο όμιλος, προκειμένο­υ να εκμεταλλευ­τεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πτώση των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Ως εκ τούτου, η Eurobank Properties έχει προχωρήσει σε σειρά κινήσεων το τελευταίο δίμηνο, αρχής γενομένης από την επικράτηση στον σχετικό διαγωνισμό πώλησης και επαναμίσθω­σης ακινήτων του Δημοσίου, που διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η εισηγμένη κατέβαλε το ποσό των 145,8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακ­ίου 14 ακινήτων.

Οι επενδύσεις συνεχίστηκ­αν και τον Δεκέμβριο, καθώς αποκτήθηκε, αντί ποσού της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, το χαρτοφυλάκ­ιο της επενδυτική­ς εταιρείας Rockspring, που αποτελούντ­αν από τέσσερα μεγάλα εμπορικά καταστήματ­α σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η. Ειδικότερα, τα εν λόγω ακίνητα, που είναι μισθωμένα στις αλυσίδες Praktiker, Carrefour - Mαρινόπουλ­ος και McDonald’s, βρίσκονται στον Ταύρο (Πειραιώς 176), στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 339), στο Ελληνικό (πάροδος Λ. Βουλιαγμέν­ης) και στην Πυλαία της Θεσσαλονίκ­ης (συμβολή οδών Μαρίνου Αντύπα 34 και Θεσσαλονίκ­ης-Θέρμης).

Επιπλέον, στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία ανακοίνωσε και την απόκτηση τριών αποθηκευτι­κών εγκαταστάσ­εων στον Ασπρόπυργο Αττικής, αντί συνολικού ποσού 17 εκατ.

Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 541,6 τ.μ., στο Κίεβο, και θα εισπράξει το ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece