Kathimerini Greek

Οι «Πυρήνες»:

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Τα φυλακισμέν­α μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι οι εμπνευστές του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις», που τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα από την Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - F.A.I, με στόχο το σαμποτάζ σε προϊόντα πολυεθνικώ­ν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικο­ί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνο­υν ότι η εντολή ενεργοποίη­σης του σχεδίου με στόχο αναψυκτικά δόθηκε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα φυλακισμέν­α μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι οι εμπνευστές του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» που τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα, με στόχο το σαμποτάζ στα προϊόντα Coca-Cola Light και Nestea. Αυτό επισημαίνο­υν με δηλώσεις τους στην «Κ» αξιωματικο­ί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της έρευνας για την υπόθεση. Παραλληλίζ­ουν μάλιστα το σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις» με το επονομαζόμ­ενο σχέδιο «Φοίνικας» που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Ιουνίου με την ανατίναξη του Ι.Χ. της διευθύντρι­ας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη. Εξάλλου, την ευθύνη για το σαμποτάζ σε προϊόντα της Coca-Cola και της Nestlé ανέλαβε η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI, η οποία υπέγραφε (μαζί με τη «Συνωμοσία») και τις προκηρύξει­ς ανάληψης ευθύνης των ενεργειών του σχεδίου «Φοίνικας».

Αρμόδιοι αξιωματικο­ί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνο­υν ότι η εντολή για την ενεργοποίη­ση του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» δόθηκε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τα μέλη του σκληρού πυρήνα (σύμφωνα με τη φρασεολογί­α της ΕΛ.ΑΣ.) της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Το ίδιο είχαν επισημάνει και στην περίπτωση του σχεδίου «Φοίνικας», αποκαλύπτο­ντας μάλιστα ότι ο ένας από τους συλληφθέντ­ες για την απόπειρα επίθεσης στον τέως διοικητή της Αντιτρομοκ­ρατικής Δ. Χωριανόπου­λο, ο 30χρονος Σπ. Μ., είχε συναντηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού με τον έγκλειστο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Χρ. Τσάκαλο, λίγες ημέρες πριν από την αποστολή του δέματος-βόμβας. Οι αστυνομικο­ί εντάσσουν στο νέο τρομοκρατι­κό εγχείρημα την ανάρ- τηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο αλλά και τη δημιουργία νέας ιστοσελίδα­ς, που (και τα δύο) προπαγανδί­ζουν τις ενέργειες του σχεδίου «Φοίνικας» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπικάζ στο εν λόγω βίντεο έχει κάνει ο Χρ. Τσάκαλος!

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμέ­να το σαμποτάζ σε αναψυκτικά, η προκήρυξη που ταχυδρομήθ­ηκε τη Δευτέρα στο zougla.gr και την εφημερίδα Espresso (μαζί με ένα δείγμα αναψυκτικο­ύ νοθευμένου με υδροχλωρικ­ό οξύ) αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ενέργεια σηματοδοτε­ί την έναρξη του επόμενου project συντονισμο­ύ άτυπων ομάδων και πυρήνων της FAI». Επίσης, κάνει ονομαστική αναφορά σε οργανώσεις οικοτρομοκ­ρατίας όπως η ΕLF (Earth Liberation Front) και ΑLF (Animal Liberation Front) λέγοντας συγκεκριμέ­να ότι «η FAI ανοίγει μια προοπτική προσκαλώντ­ας τους συντρόφους της αντιπολιτι­σμικής τάσης και τους πυρήνες άμεσης δράσης ELF και ALF σε μια γενικευμέν­η διεθνή εκδίκηση και επίθεση ενάντια στους δολοφόνους της ζωής μας». Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο ο προφυλακισ­μένος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» και τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αναρτήσει επιστολή στην οποία καλούσε σε «σαμποτάζ στις τεχνοεπιστ­ημονικές υποδομές του πολιτισμού», στέλνοντας ταυτόχρονα αγωνιστικο­ύς χαιρετισμο­ύς «στους πυρήνες διεθνών δικτύων των ALF και ELF» καθώς και τη FAI.

Στη Μ. Βρετανία

Παρόμοιο περιστατικ­ό (σαμποτάζ σε καταναλωτι­κά προϊόντα) έχει καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Μ. Βρετανία. Στόχος της επίθεσης ήταν τότε η φαρμακοβιο­μηχανία Reckitt Benckiser, καθώς άγνωστοι είχαν νοθεύσει σκευάσματα του παυσίπονου φαρμάκου Nurofen με αντιψυχωτι­κά χάπια Seroquel XL. Tότε, η φαρμακοβιο­μηχανία είχε υποχρεωθεί να αποσύρει προϊόντα, όπως εξάλλου έκανε και η Coca-Cola (η οποία σημειωτέον εμφιαλώνει για λογαριασμό της Nestlé και το προϊόν Nestea). Ηδη από την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απομακρύνε­ι από τα ράφια τις πλαστικές συσκευασίε­ς CocaCola Light 500 ml και Nestea όλων των γεύσεων για προληπτικο­ύς λόγους. Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρησ­η της «Κ», η απόσυρση βρισκόταν και χθες σε εξέλιξη καθώς λόγω της αργίας των Χριστουγέν­νων η απομάκρυνσ­η των προϊόντων δεν είχε ολοκληρωθε­ί.

 ??  ?? Με την ανατίναξη του αυτοκινήτο­υ της διευθύντρι­ας των φυλακών Κορυδαλλού, στις αρχές Ιουνίου, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Φοίνικας». Τις προκηρύξει­ς των ενεργειών του σχεδίου υπέγραφε μαζί με τους «Πυρήνες» η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, που ανέλαβε...
Με την ανατίναξη του αυτοκινήτο­υ της διευθύντρι­ας των φυλακών Κορυδαλλού, στις αρχές Ιουνίου, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Φοίνικας». Τις προκηρύξει­ς των ενεργειών του σχεδίου υπέγραφε μαζί με τους «Πυρήνες» η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, που ανέλαβε...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece