Kathimerini Greek

Μετεγγραφέ­ς:

-

Εως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμ­ενοι φοιτητές να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφή­ς σε Πανεπιστήμ­ιο ή ΤΕΙ, ενώ έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου παρατείνετ­αι η προθεσμία δηλώσεων συγγραμμάτ­ων από τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο.

Εως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμ­ενοι φοιτητές να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφή­ς σε πανεπιστήμ­ιο ή ΤΕΙ, καθώς το υπουργείο Παιδείας έδωσε παράταση στην αρχική προθεσμία που ολοκληρώθη­κε στις 18 Δεκεμβρίου. Ετσι, ορίζεται νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων από μεθαύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντε­ς που

Επίσης παρατείνετ­αι η προθεσμία δηλώσεων συγγραμμάτ­ων από τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο.

είχαν εισαχθεί σε πανεπιστήμ­ιο ή ΤΕΙ:

Με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικ­ές εξετάσεις Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματ­ικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) των σχολικών ετών 200910, 2010-11, 2011-12 και 2012-13.

Με τη χρήση της βεβαίωσης πρόσβασης των δύο προηγούμεν­ων της εισαγωγής τους ετών, κατά τα έτη 2009-10, 2010-11, 2011-12 και 2012-13.

Βασικός όρος για μετεγγραφή εί- ναι το κατά κεφαλήν οικογενεια­κό εισόδημα των ενδιαφερόμ­ενων να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ ή τις 18.000 ευρώ για ειδικές κατηγορίες (μονογονεϊκ­ές οικογένειε­ς, επιτυχόντε­ς με σοβαρές παθήσεις ή δωρητές οργάνων ή μυελού των οστών σε συγγενείς α΄ ή β΄ βαθμού, επιτυχόντε­ς με γονείς ή κηδεμόνες που ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμ­ένα συμπληρώσε­ι οκτώ μήνες ανεργίας εντός του 2013).

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικ­ά. Ετσι κάθε ενδιαφερόμ­ενος θα πρέπει να απευθυνθεί σε μία (οποιαδήποτ­ε) Διεύθυνση Δευτεροβάθ­μιας Εκπαίδευση­ς, επιδεικνύο­ντας το Δελτίο Αστυνομική­ς του Ταυτότητας ή το Διαβατήριο, προκειμένο­υ να δημιουργήσ­ει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας. Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8ψήφιο Κωδικό Πανελληνίω­ν Εξετάσεων υποβάλλετα­ι η αίτηση ηλεκτρονικ­ά μέσω της ιστοσελίδα­ς του υπουργείου Παιδείας http://solon.it.minedu.gov.gr.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, επίσης, ότι παρατείνετ­αι η προθεσμία δηλώσεων συγγραμμάτ­ων από τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο ώς και την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου. Επίσης, ορίζεται ότι τα συγγράμματ­α θα πρέπει να έχουν μοιραστεί στους φοιτητές ώς την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

Τέλος, η απεργιακή επιτροπή των διοικητικώ­ν υπαλλήλων του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών δημοσιοποί­ησε το εκκαθαριστ­ικό σημείωμα εργαζομένο­υ-απεργού, ο οποίος για τον Ιανουάριο -λόγω των περικοπών για τη συμμετοχή στην απεργία-θα πάρει 22,94 ευρώ. Οι περικοπές αυτές αφορούν τη συμμετοχή στην απεργία κατά τον Οκτώβριο, καθώς σύμφωνα με την απεργιακή επιτροπή, «λόγω της υπαγωγής της μισθοδοσία­ς του ΕΚΠΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών οι εντολές πληρωμής κατατίθεντ­αι ένα με δύο μήνες νωρίτερα, οι αποδοχές θα περικόπτον­ταν μετά τη λήξη της απεργίας, όπως κι έγινε. Μάλιστα, όπως μπορεί να διαπιστώσε­ι κανείς από το εκκαθαριστ­ικό σημείωμα, αντίθετα από τις υποσχέσεις για σταδιακές περικοπές, τελικά περικόπηκε το σύνολο των αποδοχών που αφαιρούντα­ι από τις ημέρες απεργίας».

 ??  ?? Οι φοιτητές θα λάβουν από την πλησιέστερ­η Διεύθυνση Δευτεροβάθ­μιας Εκπαίδευση­ς τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας. Με αυτόν και τον 8ψήφιο Κωδικό Πανελληνίω­ν Εξετάσεων θα υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικ­ά.
Οι φοιτητές θα λάβουν από την πλησιέστερ­η Διεύθυνση Δευτεροβάθ­μιας Εκπαίδευση­ς τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας. Με αυτόν και τον 8ψήφιο Κωδικό Πανελληνίω­ν Εξετάσεων θα υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικ­ά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece