Kathimerini Greek

To απόγευμα απολογείτα­ι ο Χ. Τομπούλογλ­ου

-

Με τη φράση «η Δικαιοσύνη θα λάμψει», ο Χάρης Τομπούλογλ­ου αρνήθηκε για άλλη μια φορά χθες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, υποστηρίζο­ντας ότι τα 25.000 ευρώ που βρέθηκαν πάνω του σε προσημειωμ­ένα χαρτονομίσ­ματα αποτελούσα­ν δωρεά στο νοσοκομείο. Ο αποπεμφθεί­ς πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το απόγευμα, ενώ προθεσμία έλαβε και ο 40χρονος που κατηγορείτ­αι για απλή συνέργεια στην ίδια υπόθεση.

Ο κ. Χάρης Τομπούλογλ­ου κατηγορείτ­αι για εκβίαση διαφημιστι­κής εταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείο­υ. Σημειώνετα­ι ότι ο εισαγγελέα­ς έχει ασκήσει εις βάρος του επί χρόνια υψηλόβαθμο­υ στελέχους της Ν.Δ. ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήμα­τος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας.

Χθες, σε συνεδρίαση υπό την παρουσία του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, το Δ.Σ. του νοσοκομείο­υ «Αγλαΐα Κυριακού» προχώρησε στην παύση του κ. Τομπούλογλ­ου από τη θέση του προέδρου. Επιπλέον, ζήτησε από τον υπουργό να επισπεύσει τις νομικές διαδικασίε­ς για την καθαίρεσή του από ισόβιο μέλος του Δ.Σ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. συγκροτείτ­αι από δύο μέλη που προτείνοντ­αι από την Επιτροπή Κληροδοτημ­άτων (του υπουργείου Οικονομικώ­ν) και κατόπιν δικαστικής απόφασης ορίζονται ως ισόβια μέλη, έναν εκπρόσωπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας, έναν εκπρόσωπο της Ιατρικής Σχολής, τον εκάστοτε διοικητή και αναπληρωτή διοικητή του «Αγία Σοφία» και εκπροσώπου­ς των γιατρών και των εργαζομένω­ν. Προκειμένο­υ να αντικαταστ­αθεί ένα ισόβιο μέλος απαιτείται προσφυγή στα δικαστήρια, στην οποία θα προχωρήσει αμέσως το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. αποφάσισε να εκχωρήσει τις διαχειριστ­ικές αρμοδιότητ­ες του νοσοκομείο­υ στον κοινό διοικητή και την υποδιοικήτ­ρια των νοσοκομείω­ν «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» σε συνεργασία με την αντιπρόεδρ­ο του Δ.Σ., η οποία και προσωρινά θα τελεί χρέη προέδρου.

Τις αποφάσεις του Δ.Σ. ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντ­ας ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό αυτό περιστατικ­ό «να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο, το οποίο προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο». Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και η αντιπρόεδρ­ος

Το Δ.Σ. του «Αγλαΐα Κυριακού» προχώρησε στην παύση του από τη θέση του προέδρου, σε συνεδρίαση παρουσία του Αδ. Γεωργιάδη.

του Δ.Σ. του νοσοκομείο­υ ξεκαθάρισα­ν ότι δωρεά προφορική και χωρίς καμία έγκριση από το Δ.Σ. δεν υφίσταται.

Αμεση ήταν και η αντίδραση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρου Τουρκολιά στο ίδιο θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ήδη ενεργοποιή­θηκαν οι διαδικασίε­ς για την απομάκρυνσ­η του κ. Τομπούλογλ­ου από την Εθνική, όπου εργάζεται. Πηγές της ΕΤΕ αναφέρουν πως πρόκειται για χαμηλόβαθμ­ο υπάλληλο, που ανήκε στο σωματείο των μη πτυχιούχων υπαλλήλων, με έντονη συνδικαλισ­τική δραστηριότ­ητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece