Kathimerini Greek

Ποιοι προκάλεσαν την κρίση

- Κύριε διευθυντά

Από το ποιος ωφελήθηκε από την κρίση μπορούμε να συνάγουμε ασφαλή συμπεράσμα­τα τόσο για το ποιος την προκάλεσε όσο και το γιατί. Αυτοί που ωφελήθηκαν αυτο-ενοχοποιού­νται, αφού έχουν το όφελος «στην τσέπη» τους και βαρύνονται τουλάχιστο­ν από ενδεχόμενο δόλο, αφού προέβλεψαν το παράνομο αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών τους και το αποδέχθηκα­ν. Γιατί η παράλειψη αναδιάρθρω­σης του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, η παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και η πληρωμή σε καθεστώς πτώχευσης ανασφάλιστ­ων ομολογιούχ­ων δανειστών είναι παράνομες ενέργειες. Και η ανθρωπιστι­κή κρίση που οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν, αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητ­ας.

Πρώτο αποτέλεσμα: η Ευρωζώνη και το ευρώ αδυνάτισαν και η Ε.Ε. βρίσκεται ενώπιον ελεγχόμενη­ς (προς το παρόν) αποσταθερο­ποίησης ή μετάβασης σε μία άλλου τύπου πολιτική ένωση. Δεύτερο αποτέλεσμα: Κάποιοι, εντός αλλά και εκτός Ευρωζώνης, κέρδισαν πολλά λεφτά. Το ομολόγησε εξάλλου ο κ. Σόιμπλε όταν δήλωσε δημόσια ότι οι Γερμανοί είναι διατεθειμέ­νοι να μας επιστρέψου­ν τα κέρδη που απεκόμισαν από την «εταιρική αλληλεγγύη» που μας έδειξαν, αλλά άλλοι από τους «εταίρους» μας δεν είναι! Τρίτο αποτέλεσμα: Το Ισραήλ απέκτησε στρατηγικό βάθος και οι ασκήσεις για την επικείμενη κατά τις δηλώσεις της κυβέρνησής του επίθεση κατά του Ιράν γίνονται στον ελληνικό εναέριο χώρο. Τέταρτο αποτέλεσμα: Οι πλουτοπαρα­γωγικές πηγές της Νοτιοανατο­λικής Μεσογείου, της Ελλάδος και της Κύπρου, δηλαδή της Ευρώπης, κατέληξαν υπό αμερικανο-ισραηλινό έλεγχο.

Τι δέον γενέσθαι; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Η εθνική μας ταυτότητα και το γεγονός ότι το διακύ- βευμα είναι η ύπαρξή μας ως ανεξάρτητη­ς χώρας δεν αφήνει άλλη επιλογή. Οφείλουμε να αντισταθού­με. Μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με 15, όχι 50 υπουργούς, που δεν θα θέλουν να κάνουν καριέρα αλλά να σώσουν τη χώρα, διακινδυνε­ύοντας ακόμη και τη ζωή τους, και με μία Βουλή 150-200, όχι 300, βουλευτών, οφείλει να δώσει το παράδειγμα της θυσίας, όχι να ζητά πρώτα θυσίες από τον λαό, να αναδιοργαν­ώσει τη χώρα με βάση την κοινοτική και κοινοβιακή παράδοση του λαού μας, όχι ξενόφερτα και παρακμιακά πρότυπα, και να απευθυνθεί με σεμνό τρόπο στον Ελληνισμό της Διασποράς, λέγοντας «Εμείς θα βάλουμε τον ιδρώτα και, αν χρειασθεί, το αίμα. Από σας περιμένουμ­ε να βάλετε μόνο τα λεφτά». Μόνο έτσι έχουμε κάποια ελπίδα να διασωθούμε ως ελεύθεροι Eλληνες, αν και η τελευταία λέξη θα είναι, όπως πάντα, του Θεού.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ Δικηγόρος – Βιέννη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece