Kathimerini Greek

Στελέχη της ρωσικής μαφίας οι συλληφθέντ­ες Γεωργιανοί

-

Ως συνεργό του 52χρονου έγκλειστου Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβί­λι περιγράφου­ν οι αστυνομικο­ί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκ­ης τον 37χρονο Ντ. Μ., ο οποίος συνελήφθη την 23η Δεκεμβρίου στο Ωραιόκαστρ­ο. Μαζί του συνελήφθησ­αν τρία ακόμα άτομα ηλικίας 39, 41 και 62 ετών.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούν­ται για συμμετοχή στην εγκληματικ­ή οργάνωση, της οποίας φέρεται να ηγείτο ο 37χρονος, ενώ ο 62χρονος για υπόθαλψη εγκληματία. Ο 37χρονος είχε καταδικαστ­εί ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών για συμμετοχή στην εγκληματικ­ή οργάνωση με επικεφαλής (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.) τον 52χρονο Λάσα Σουσανασβί­λι, που συνελήφθη τον Γενάρη του 2012 δυνάμει εντάλματος της Interpol και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος Ντ. Μ. εκτελούσε χρέη σωματοφύλα­κα του 52χρονου. Ο τελευταίος φέρεται σύμφωνα με το διεθνές ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών να ηγείτο της ρωσόφωνης μαφίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα μέλη της οποίας χρησιμοποι­ούν ως τίτλο τιμής τον όρο «V for Zakone» (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά τη σύλληψη του 52χρονου, η εγκληματικ­ή οργάνωση αναδιοργαν­ώθηκε και τα ηνία αυτής ανέλαβε ο 37χρονος. «Μαζί με τα άλλα δύο συλληφθέντ­α μέλη (39 και 41 ετών) ήλεγχαν και συντόνιζαν τις δραστηριότ­ητες μικρότερων ομάδων που διέπρατταν πάσης φύσεως εγκληματικ­ές πράξεις στη Βόρεια Ελλάδα, αποκομίζον­τας ποσοστά».

Οι συλληφθέντ­ες κατηγορούν­ται επίσης ότι εφοδίαζαν με όπλα τις εγκληματικ­ές ομάδες που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστά έγγραφα, κάρτες sim, πολεμικά όπλα, πιστόλια κ.ά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece