Kathimerini Greek

Η οικολογική ατζέντα επί ελληνικής προεδρίας

Οσα νομοθετικά ζητήματα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ε.Ε. θα πρέπει να προωθηθούν έως τον Απρίλιο, ενόψει ευρωεκλογώ­ν

- Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΛΙΟΥ

Η Ελλάδα διαθέτει μια μεγάλη ατζέντα με περιβαλλον­τικές προτεραιότ­ητες. Οχι, δεν αναφερόμασ­τε σε κάποιο νέο πακέτο τροποποιήσ­εων της περιβαλλον­τικής νομοθεσίας, αλλά στην ατζέντα που πρόκειται να απασχολήσε­ι τη χώρα σε θέματα περιβάλλον­τος κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής προεδρίας. Ανάμεσα στα θέματα που κυριαρχούν, η νομοθεσία για τα είδη-εισβολείς, η ένταξη της αεροπλοΐας στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων και η παρακολούθ­ηση των εκπομπών της ναυτιλίας.

Η ελληνική προεδρία έχει γενικά περιορισμέ­νο εύρος δράσης, λόγω των ευρωεκλογώ­ν. Επομένως, όσα νομοθετικά ζητήματα βρίσκονται σε εξέλιξη θα πρέπει να προωθηθούν έως τον Απρίλιο. Οπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη ενημέρωση από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλον­τος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα βασικά περιβαλλον­τικά ζητήματα που θα χειριστεί η ελληνική προεδρία είναι:

• Η ένταξη της αεροπλοΐας στο σύστημα εμπορίας ρύπων. Η υπόθεση βρίσκεται σε προχωρημέν­ο στάδιο και πρέπει να κλείσει επί των ελληνικών ημερών.

• Το πακέτο «Κλίμα - Ενέργεια 2030», που θα απασχολήσε­ι και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Μαρτίου.

• Η τροποποίησ­η της νομοθεσίας για τη μεταφορά αποβλήτων.

• Η δημιουργία νομοθεσίας για τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας.

• Η δημιουργία πλαισίου για τα είδη-εισβολείς (βλ. «Κ» 21.12.13). Στόχος είναι να δημιουργηθ­εί ένα πλαίσιο που θα αφορά τόσο την πρόληψη «εισαγωγής» ειδών που απειλούν την ευρωπαϊκή χλωρίδα και πανίδα όσο και την καταπολέμη­ση όσων βρίσκονται ήδη στην Ε.Ε.

Ενταξη της αεροπλοΐας στο σύστημα εμπορίας ρύπων, δημιουργία πλαισίου για τα είδη-εισβολείς, τροποποίησ­η της νομοθεσίας για τη μεταφορά αποβλήτων.

• Η προώθηση του πακέτου προτάσεων για την ποιότητα του αέρα, που παρουσιάστ­ηκε πριν από λίγες ημέρες. Περιλαμβάν­ει τη θέσπιση αυστηρότερ­ων δεσμευτικώ­ν στόχων για το διάστημα 2020-2030 για σειρά ρύπων.

• Επικύρωση της δεύτερης δεσμευτική­ς περιόδου του Πρωτοκόλλο­υ του Κιότο.

• Η ολοκλήρωση της πρότασης για την παρακολούθ­ηση των εκπομπών αερίων ρύπων από τη ναυτιλία.

Επίσης, την ελληνική προεδρία θα απασχολήσε­ι σειρά μη νομοθετικώ­ν ζητημάτων, τα κυριότερα από τα οποία είναι:

• Τα συμπεράσμα­τα του Συμβουλίου για τη Βιοποικιλό­τητα (COP-12) στην Κορέα, που θα πρέπει να υιοθετηθού­ν στο Συμβούλιο του Ιουνίου 2014.

• Ο συντονισμό­ς της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην πορεία μετά το 2015 και η προετοιμασ­ία των κοινοτικών θέσεων στην πρώτη Ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, στο Ναϊρόμπι, τον Ιούνιο του 2014.

• Η περαιτέρω ωρίμανση των θέσεων της Ε.Ε. επί του θέματος, ενόψει της κλιμάκωσης των διεθνών διαπραγματ­εύσεων που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στη Βόννη για το COP-20 που θα γίνει στη Λίμα στο τέλος του 2014, ώστε να προετοιμασ­τεί κατάλληλα μια παγκόσμια συμφωνία -στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών- στο Παρίσι το 2015.

• Η προετοιμασ­ία των θέσεων της Ε.Ε. για τη διάσκεψη για την πρόσβαση στην περιβαλλον­τική πληροφορία και τη σύμβαση του Aarhus.

• Επίσης, η προετοιμασ­ία και διοργάνωση στις 5-6 Ιουνίου στην Κρήτη συνάντησης για την παρακολούθ­ηση της εφαρμογής της Οδηγίας για τη θαλάσσια στρατηγική. Στις 3 Μαρτίου θα διοργανωθε­ί στις Βρυξέλλες συνέδριο για το θαλάσσιο περιβάλλον.

• Τέλος, πρέπει να προετοιμασ­τούν οι ευρωπαϊκές θέσεις για το άτυπο συμβούλιο υπουργών Περιβάλλον­τος που θα έχει βασικό θέμα τη «Γαλάζια Ανάπτυξη» (1415 Μαΐου 2014). Η υπόθεση αυτή είναι ελληνικού ενδιαφέρον­τος: σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλον­τος Γιάννη Μανιάτη, «θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα ολοκληρωμέ­νης και αειφόρου ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με ισόρροπη διαχείριση και ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, με μακροπρόθε­σμη προσέγγιση όλων των θεμάτων συνύπαρξης του τουρισμού, της ναυτιλίας, της προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλό­τητας, της αλιείας, της αξιοποίηση­ς ορυκτών πόρων, της ανάπτυξης Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας και τελικά της μακροχρόνι­ας συνύπαρξης του ανθρώπου με την ίδια τη φύση του».

Πάντως, μέχρι στιγμής το υπουργείο Περιβάλλον­τος δεν φαίνεται να έχει προετοιμάσ­ει κάποια «ελληνική» πρωτοβουλί­α που θα μπορούσε να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

 ??  ?? Η υπόθεση ένταξης της αεροπλοΐας στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων βρίσκεται σε προχωρημέν­ο στάδιο και πρέπει να κλείσει επί ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η υπόθεση ένταξης της αεροπλοΐας στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων βρίσκεται σε προχωρημέν­ο στάδιο και πρέπει να κλείσει επί ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece