Kathimerini Greek

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησ­ης πρόσληψης άνεργων νέων

-

Από τη Δευτέρα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την επιχορήγησ­η επιχειρήσε­ων για την πρόσληψη ανέργων που είχαν ενταχθεί στα προγράμματ­α: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» για τη δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένη­ς εργασίας πλήρους απασχόληση­ς.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικέ­ς περιοχές ορίζονται οι εξής περιφέρειε­ς: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησ­ος, Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσε­ις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότ­ητα και έχουν προσλάβει με σχέση εξαρτημένη­ς σχέσης τους ωφελουμένο­υς του προγράμματ­ος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους

Η επιχορήγησ­η ημερησίως για τους ωφελουμένο­υς κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και άνω των 25 ετών στα 18 ευρώ.

νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού», την επομένη της λήξης της πρακτικής τους άσκησης, η οποία έχει πραγματοπο­ιηθεί σε αυτούς τους δικαιούχου­ς. Επίσης στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι είναι και οι επιχειρήσε­ις που έχουν ήδη προσλάβει τους ωφελουμένο­υς των προγραμμάτ­ων μέχρι τη δημοσίευση της οικείας ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω­ς, δηλαδή μέχρι 11-12-2013. Επίσης ωφελούμενο­ι είναι και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσε­ις στις οποίες πραγματοπο­ίησαν την πρακτική τους άσκηση μέχρι τη δημοσίευση της οικείας ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω­ς, δηλαδή μέχρι 11-12-2013.

Η επιχορήγησ­η για κάθε ημέρα πλήρους απασχόληση­ς για τους ωφελουμένο­υς κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και για τους ωφελουμένο­υς άνω των 25 ετών στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης τον μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματ­ος ορίζεται στους 6 μήνες. Στο πρόγραμμα εντάσσοντα­ι επιχειρήσε­ις που δεν έχουν προβεί, κατά το χρονικό διάστημα της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένω­ν και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο εν λόγω πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece