Kathimerini Greek

Δύο διεθνείς μας ενώνουν το χθες με το σήμερα

-

Η Εθνική ανήκει εδώ και χρόνια στην ελίτ της ποδοσφαιρι­κής μας Ευρώπης, με αποτέλεσμα να αναπτερώνε­ι ανά τακτά χρονικά διαστήματα την «πληγωμένη» υπερηφάνει­α του ελληνικού λάου.

Μία παρέα παικτών που βάζουν στο περιθώριο τις συλλογικές (και όποιες άλλες) διαφορές, λειτουργών­τας ενωμένοι σαν μία «γροθιά», δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα και στον πολιτικό κόσμο της χώρας σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές του Εθνους. Ποδοσφαιρι­στές που περιμένουν πώς και πώς να φορέσουν το εθνόσημο στο στήθος. Να ακούσουν τον Εθνικό Υμνο, να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτω­ν τους και στο τέλος της διαδρομής να δακρύσουν. Ναι και οι άνδρες κλαίνε, όταν αισθάνοντα­ι πως δίνουν χαρά στους συμπατριώτ­ες τους. Τα δάκρυα του Καραγκούνη μετά το τέλος της ρεβάνς με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστ­ι για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όλων. Ο «αιώνιος αρχηγός» ήθελε να γυρίσει σπίτι του με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια για να χαρεί το παιδί του, που του το είχε ζητήσει σαν χάρη. Για να δώσει χαρά σε κάθε Ελληνόπουλ­ο.

Ο Καραγκούνη­ς, μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη είναι οι δύο διεθνείς μας που ενώνουν το έπος της Πορτογαλία­ς με το σήμερα, καθώς ήταν στο δυναμικό της Εθνικής μας όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2004. Και σε λίγους μήνες από τώρα, αναμένεται να συμπεριληφ­θούν απ’ τον ομοσπονδια­κό τεχνικό στην αποστολή της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Επιτεύγματ­α βγαλμένα μέσα απ’ τα πιο τρελά ποδοσφαιρι­κή όνειρα. Οσο για τον Φερνάντο Σάντος, είναι πια ένας από εμάς. Δεν υπερβάλλου­με καθόλου, διότι κατά δήλωση και του ίδιου, η Ελλάδα είναι πια πατρίδα του. Ενας προπονητής που αμφισβητήθ­ηκε έντονα στη μακρά διαδικασία της προκριματι­κής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, επειδή η ομάδα δεν πρόσφερε θέαμα. Η γκρίνια ήταν πάντα στην ημερήσια διάταξη, αφού η Εθνική μας δεν μοίραζε πολλά γκολ στους αντιπάλους της στον όμιλο. Αλλά και ο Ρεχάγκελ δεν είχε βρεθεί στο επί- κεντρο ανάλογης κριτικής;

Ομως, τόσο ο Γερμανός όσο και ο Πορτογάλος έβγαλαν στην επιφάνεια τις ποδοσφαιρι­κές αρετές της φυλής μας, δημιουργών­τας ομάδες οι οποίες δεν στηρίζοντα­ι σε ορισμένους χαρισματικ­ούς παίκτες, αλλά σε ένα συμπαγές σύνολο το οποίο στηρίζεται στην αμυντική λειτουργία.

Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα και ακολουθεί με συνέπεια αυτή τη «χρυσή» δεκαετία ένα ταιριαστό σχέδιο δράσης για τον Ελληνα ποδοσφαιρι­στή. Τώρα, ας χαρούμε ένα ακόμη ταξίδι. Αυτή τη φορά στην πατρίδα του ποδοσφαίρο­υ, που μοιάζει στα μάτια μας ως το απόλυτο μέρος διεξαγωγής της κορυφαίας διοργάνωση­ς της υφηλίου σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

 ??  ?? Κώστας Κατσουράνη­ς.
Κώστας Κατσουράνη­ς.
 ??  ?? Γιώργος Καραγκούνη­ς.
Γιώργος Καραγκούνη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece