Kathimerini Greek

Υγρό... «πυρ» για τα ελληνικά χρώματα

Γιαννιώτης, Νικολαΐδου διέπρεψαν σε ανοικτό νερό και κωπηλασία

-

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ­Σ ΣΠΑΝΕΑ

Τα αθλήματα του υγρού στίβου βρέθηκαν... στον αφρό των διακρίσεων το 2013. Στα «δυνατά χαρτιά» του αθλητικού μας χρηματιστη­ρίου εξακολουθε­ί να βρίσκεται η κωπηλασία, η κολύμβηση ανοιχτού νερού, ενώ λαμπρές υποσχέσεις για το μέλλον δίνει το γυναικείο πόλο των μικρών κατηγοριών.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει

«Πρέπει να αποφασίσω εάν θα αγωνιστώ στο Ρίο», αποκαλύπτε­ι στην «Κ» ο Ελληνας πρωταθλητή­ς.

γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Το 2013, διατήρησε τα σκήπτρα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Στη διοργάνωση της Βαρκελώνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ., ενώ μετείχε και στην τριάδα που ήρθε δεύτερη στα 5 χλμ. ομαδικό (με την Αραούζου και τον Φωκαΐδη). Ηταν 6ος στα 25 χλμ. ατομικό και το 2013 ολοκληρώθη­κε με την ανάδειξή του ως κορυφαίου αθλητή της χρονιάς από τους αθλητικούς συντάκτες. «Είναι η τρίτη φορά που τελειώνει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Το 2014 υπάρχει το ευρωπαϊκό. Επίσης, πρέπει να αποφασίσω εάν θα αγωνιστώ στους Ολυμπιακού­ς. Σε αυτή την περίπτωση, στο τέλος της χρονιάς πρέπει να αρχίσει ο κύκλος της προετοιμασ­ίας για το 2016», δήλωσε στην «Κ». Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έλαμψε και το «αστέρι» της Κέλλυ Αραούζου. Ηρθε τέταρτη στα 5 και τα 10 χλμ. Ενα άλλο αστέρι που... αναδύθηκε το 2013 ήταν η Κατερίνα Νικολαΐδου. Η 21χρονη αθλήτρια της κωπηλασίας έχασε 15 κιλά άλλαξε κατηγορία σκάφους πήγε στο σκιφ ελαφρών βαρών και γέμισε την τροπαιοθήκ­η της μετάλλια: πρώτευσε στο ευρωπαϊκό γυναικών (Σεβίλλη), στο παγκόσμιο - 23 ετών (Λιντς της Αυστρίας) και στους Μεσογειακο­ύς. Ηρθε 2η στο παγκόσμιο γυναικών, στην Κορέα. Στο τετραπλό σκιφ ελ. βαρών, οι Λ. Κόνσολας - Γ. Κόνσολας - Γ. Μαγδανής - Σπ. Γιάνναρος κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Κορέας και οι Λ. Κόνσολας - Σπ. Γιάνναρος πρώτευσαν στους Μεσογειακο­ύς. Οι Γ. Παπασακελλ­αρίου και Μ. Κουσκουρίδ­ας ήρθαν 2οι στη δίκωπο άνευ πηδ. στο παγκόσμιο εφήβων (Λιθουανία). Η εθνική νεανίδων στο πόλο άφησε υποσχέσεις για το μέλλον με το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό, ενώ οι νέες γυναίκες ήρθαν 3ες στο αντίστοιχο παγκόσμιο.

 ??  ?? Χρονιά αποφάσεων θα αποτελέσει το 2014 για τον Σπύρο Γιαννιώτη. Ο 33χρονος κολυμβητής θα αποφασίσει εάν οι δυνάμεις του του επιτρέπουν να αγωνιστεί με αξιώσεις στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2016.
Χρονιά αποφάσεων θα αποτελέσει το 2014 για τον Σπύρο Γιαννιώτη. Ο 33χρονος κολυμβητής θα αποφασίσει εάν οι δυνάμεις του του επιτρέπουν να αγωνιστεί με αξιώσεις στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2016.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece