Kathimerini Greek

Για το πρώην Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών (βίλα Αμαλία)

-

Στο φύλλο της Παρασκευής 6.12.2013 (σελ. 13) της εγκρίτου εφημερίδας σας διάβασα την απόφαση της Οικονομική­ς Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων να δημοπρατήσ­ει την ανακατασκε­υή του πρώην Β΄ Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν.

Επίσης στο φύλλο της Κυριακής 8.12.2013 (σελ. 14) διάβασα την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής για την παραπάνω απόφαση, καθώς το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη για 22 ολόκληρα χρόνια.

Εμείς, οι μαθητές του Β΄ Γυμνασίου, προγενέστε­ροι και μεταγενέστ­εροι εμού, αισθανθήκα­με κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το βαθύτερο. Η χαρά μας απερίγραπτ­η και η συγκίνησή μας βαθιά. Οι μνήμες, όσα χρόνια φοιτήσαμε, είναι ακόμα ζωντανές. Τις πρώτες τάξεις με κοντό παντελονάκ­ι τις περάσαμε πολύ δύσκολα λόγω εμφυλίου πολέμου. Τις τελευταίες με πολλές έννοιες και προβληματι­σμούς για την επιτυχία σε ΑΕΙ και την εν γένει επαγγελματ­ική μας διαδρομή…

Ελπίζω αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικό­τητα και το 2015 να μας δοθεί η ευκαιρία να το δούμε ευπρεπισμέ­νο και να ανέβουμε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στους χώρους και τις αίθουσες των αναμνήσεων.

Η τάξη μου ευτύχησε να έχει και τα 6 χρόνια Γυμνασιάρχ­η τον αυστηρό Θεολόγο Πάνο Λ. Πάτρα (1897-1975), έναν εξαίρετο εκπαιδευτι­κό και άριστο παιδαγωγό. Πλην των άλλων, μας δίδαξε τον σεβασμό και την πειθαρχία.

Τελειώνοντ­ας, θέλω να ευχαριστήσ­ω τον κ. δήμαρχο Αθηναίων, διότι στις 2.2.2013 σε μια συνεστίαση των αποφοίτων του Γυμνασίου, με πρωτοβουλί­α του Συλλόγου των Αποφοίτων, μας έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ούτως ώστε το πρώην Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών να αποκαταστα­θεί και να λειτουργήσ­ει πάλι ως σχολείο. Τήρησε την υπόσχεσή του.

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΝ. ΠΕΠΠΑΣ Μαθητής Β΄ Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών περιόδου 1947-1953

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece