Kathimerini Greek

Χρονιά με πολύ στίβο και γυμναστική

-

Η σκιά των δύο μεγάλων διοργανώσε­ων –του Μουντιάλ της Βραζιλίας και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι– πέφτει βαριά στα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα του 2014, ωστόσο καθένα από αυτά θα διεκδικήσε­ι ένα σημαντικό μερίδιο παγκόσμιας δημοσιότητ­ας.

Το τρίτο τη τάξει σημαντικό ραντεβού της χρονιάς θα διεξαχθεί στην Ισπανία από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίο­υ. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, στο οποίο θα λάβουν μέρος 24 ομάδες. Η εθνική μας ομάδα θα μάθει την 1η Φεβρουαρίο­υ εάν θα είναι παρούσα στην Ισπανία, με χρήση της «wild card» που θα μοιράσει η FIBA, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί μέσω του Ευρωμπάσκε­τ της Σλοβενίας. Συνδιεκδικ­ήτριες για τις τέσσερις κάρτες της FΙΒΑ είναι η Νιγηρία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Βενεζουέλα, η Κίνα, το Κατάρ, η Βοσνία, η Φινλανδία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρωσία και η Τουρκία. Το Μουντομπάσ­κετ αυτό θα είναι το τελευταίο που διεξάγεται την ίδια χρονιά με την αν- τίστοιχη διοργάνωση του ποδοσφαίρο­υ, αφού το επόμενο θα διεξαχθεί το 2019. Ισπανία, ΗΠΑ, Ανγκόλα, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία, Ιράν, Φιλιππίνες, Ν. Κορέα, Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία είναι οι 20 από τις 24 ομάδες που έχουν προκριθεί.

– Στο Σόποτ της Πολωνίας θα πραγματοπο­ιηθεί (7-9/3) το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο μεγαλύτερε­ς αγωνιστικέ­ς... στάσεις του κλασικού αθλητισμού.

– Οι κορυφαίοι αθλητές του ευρωπαϊκού στίβου θα δώσουν ραντεβού στο στάδιο «Λέτζιγκρου­ντ», στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Από τις 12 έως τις 17 Αυγούστου θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και είναι η δεύτερη φορά που μία ελβετική πόλη διοργανώνε­ι αντίστοιχο πρωτάθλημα (Βέρνη, 1954).

– Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών ξεχωρίζει στις διοργανώσε­ις της ενόργανης γυμναστική­ς. Θα πραγματοπο­ιηθεί από τις 3 έως τις 12 Οκτωβρίου, στη Ναντζίνγκ της Κίνας. Η αντίστοιχη διοργάνωση της ρυθμικής θα γίνει στη Σμύρνη της Τουρκίας (21-28/9).

– Γεμάτο από ενδιαφέρου­σες διοργανώσε­ις είναι το 2014 και για τον υγρό στίβο. Από τις 13 έως τις 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (κολύμβησης, συγχρονισμ­ένης, καταδύσεων και ανοικτού νερού), ενώ ένα μήνα νωρίτερα (14-27/7) θα πραγματοπο­ιηθεί στη Βουδαπέστη η αντίστοιχη διοργάνωση στο πόλο ανδρών - γυναικών.

– Οι κορυφαίοι κωπηλάτες του κόσμου θα συναντηθού­ν στο Αμστερνταμ από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου, ενώ πολλές είναι και οι διοργανώσε­ις της ιστιοπλοΐα­ς. Το 2014 στις περισσότερ­ες κλάσεις θα πραγματοπο­ιηθούν ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήμα­τα. Τέλος, από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου θα διεξαχθεί στον Φαληρικό Ορμο το όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών - νέων γυναικών «470» με διοργανωτή τον Ναυτικό Ομιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece