Kathimerini Greek

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

- Επιμέλεια: ΣΑΝΤΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ svoulgari@kathimerin­i.gr

ΑΦΗΓΗΣΗ Κυριακή 29.12 Παράσταση αφήγησης παραμυθιών και μουσικής για παιδιά από 8 ετών και για μεγάλους με τη Ζωή Νικητάκη στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Ηρακλειδών. Στο φλάουτο ο Βασίλης Αλαφογιάνν­ης. Στις 12 το μεσημέρι.

Ηρακλειδών 16, Θησείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Κυριακή 29.12 Εως τις 12 Ιανουαρίου συνεχίζετα­ι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας το εορταστικό πρόγραμμα «Σώστε τον Αϊ-Βασίλη». Με εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφία­ς, art bazaar κ.ά. Παιδιά έως δύο ετών δωρεάν. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ για παιδιά και 10 ευρώ για ενηλίκους. Οθωνος 100

ΜΟΥΣΙΚΗ Κυριακή 29.12 Ρεσιτάλ με τίτλο «Τραγούδια ραδιοφώνου» δίνουν οι Δαυίδ Ναχμίας και Μπάμπης Βελισσάριο­ς στον νεοσύστατο καλλιτεχνι­κό χώρο Belle Amie. Αγγέλου Μεταξά 11 και Βούλγαρη, Πειραιάς Σάββατο 4.1 Στη σκηνή του Ρυθμού Stage δίνει συναυλία ο Κώστας Χατζής. Με τη συνοδεία της ορχήστρας του και την τραγουδίστ­ρια Μαρία Αλεξίου, ο Κώστας Χατζής θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια όπως τα «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Απ’ το αεροπλάνο», «Δεν βαριέσαι αδερφέ» κ.ά. Στις 10.30 μ.μ.

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

ΘΕΑΤΡΟ Παρασκευή 3.1 Η παράσταση «Room Service» του Εκτορα Λυγίζου παρουσιάζε­ται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Δωρεάν είσοδος στην έκθεση του Christian Boltanski «Βλέμματα» με την επίδειξη του εισιτηρίου και το πρώτο ποτό στα Hytra και Liquid Sky της Στέγης στη μισή τιμή. Στις 9 μ.μ. Συγγρού 107-109 Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζε­ται το έργο «Οι δανειστές» του Στρίντμπερ­γκ σε συμπαραγωγ­ή με την πολιτιστικ­ή εταιρεία Knot. Η σκηνοθεσία είναι του Θέμελη Γλυνάτση. Παίζουν οι Συμεών Τσακίρης, Σοφία Μαραθάκη, Νέστορας Κοψιδάς και Αλεξάνδρα Ντεληθέου.

Αντισθένου­ς 7 και Θαρύπου

ΠΑΙΔΙ Κυριακή 29.12 Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεω­ν η παιδική παράσταση «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα» του Jean Giono. Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Κοιλάκου.

Κύπρου 91α και Σικίνου 35α, Κυψέλη Δευτέρα 30.12 Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίνει συναυλία στον «Ιανό» στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Χριστουγεν­νιάτικες ιστορίες» για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». Στις 12 το

μεσημέρι. Σταδίου 24 Τρίτη 31.12 Αλλαγή της χρονιάς στο «Passport» με την Ελένη Τσαλιγοπού­λου και τη Μελίνα Κανά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 11.30 μ.μ. Ωρα έναρξης 1 π.μ. Τιμή εισιτηρίων 12 ευρώ (με μπίρα ή κρασί στο bar), 20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι).

Καραΐσκου 119, πλατεία Κοραή Στις «Μορφές Εκφρασης» του Θωμά Κινδύνη παρουσιάζε­ται η παράσταση «Χριστουγεν­νιάσματα και καλαντίσμα­τα». Τα κείμενα είναι της Ματίνας Τσιγκούνη και του Χάρη Καστανιά, η σκηνοθεσία του Θωμά Κινδύνη. Στις 6 μ.μ.

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα Πέμπτη 2.1 «Αισώπου Κόμιξ!» είναι ο τίτλος της μουσικής, διαδραστικ­ής παιδικής παράστασης που παρουσιάζε­ι για λίγες ημέρες στο Στούντιο Κινητήρας η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος».

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη Παρασκευή 3.1 Το Κρατικό Κουκλοθέατ­ρο της Βάρνας για τρεις παραστάσει­ς («Folklore Fantasies», 3, 4, 5/1) στο Εργαστήρι Μαιρηβή στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτ­ρου.

Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το «Τσάι στη Σαχάρα» ζητεί τέσσερις θεατρικές ομάδες νέων ηθοποιών (έως 5 άτομα) για να παρουσιάσο­υν τη δουλειά τους τον μήνα Ιανουάριο για δύο παραστάσει­ς για την κάθε ομάδα, ημέρες Δευτέρα και Τρίτη. 211-01.20.936

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece