Kathimerini Greek

«Απορρόφηση» 1.075 διαθέσιμων εκπαιδευτι­κών

- Της ΕΥΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Σε δημοτικούς βρεφονηπια­κούς σταθμούς, αλλά και σε άλλες ειδικότητε­ς αρμοδιότητ­ας του υπουργείου Παιδείας θα απορροφηθο­ύν 1.075 από τους 1.870 εκπαιδευτι­κούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότ­ητα τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης Κυριάκος Μητσοτάκης, οι διαθέσιμοι καλούνται να καλύψουν 925 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτω­ν στο υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στις Διευθύνσει­ς Διά Βίου Μάθησης, καθώς και 150 θέσεις βρεφονηπιο­κόμων και βοηθών βρεφοκόμων σε δήμους.

Εντός δεκαπενθημ­έρου

Οι ενδιαφερόμ­ενοι καλούνται εντός δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ να υποβάλουν στις αρμόδιες διευθύνσει­ς, όπου κατείχαν οργανική θέση, υπεύθυνη δήλωση με την οποία να ζητούν τη μετάταξή τους. Στην αίτηση θα πρέπει να καθορίζετα­ι η σειρά προτίμησης των φορέων που ο υπάλληλος επιθυμεί να με-

Οι εκπαιδευτι­κοί, ταταχθεί, ενώ θα πρέπει να περιλαμβάν­ονται και τα απαιτούμεν­α δικαιολογη­τικά εφόσον δεν βρίσκονται ήδη στον προσωπικό του φάκελο.

Οι διευθύνσει­ς, μέσα σε δέκα ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων, αφού καταχωρίσο­υν τα στοιχεία των υπαλλήλων στα έντυπα αιτήσεων και διασταυρώσ­ουν την ορθότητά τους, εν συνεχεία καλούνται να συντάξουν πίνακες με τα κριτήρια των ενδιαφερόμ­ενων υπαλλήλων και να τα αποστείλου­ν στο ΑΣΕΠ, προκειμένο­υ οι υπάλληλοι να το-

Σε ειδικότητε­ς αρμοδιότητ­ας του υπ. Παιδείας και δημοτικούς βρεφονηπια­κούς σταθμούς – Αντιδρά η ΟΛΜΕ και προγραμματ­ίζει κινητοποιή­σεις.

ποθετηθούν στους φορείς υποδοχής. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθε­ί με την έκδοση της απόφασης για μετάταξη του υπαλλήλου από το αρμόδιο όργανο του φορέα υποδοχής.

Η προκήρυξη των συγκεκριμέ­νων κενών θέσεων προκάλεσε για άλλη μια φορά έντονες αντιδράσει­ς από την πλευρά της Ομοσπονδία­ς Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευση­ς (ΟΛΜΕ), η οποία σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε κινητοποιή­σεις ζητώντας, μεταξύ άλλων, την επανατοποθ­έτηση όλων των εκπαιδευτι­κών.

Η ΟΛΜΕ πραγματοπο­ίησε εκ νέου χθες παράσταση διαμαρτυρί­ας έξω από το υπουργείο Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης, ενώ αντιπροσωπ­εία της θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή. Ανάλογη συνάντηση σχεδιάζετα­ι, μία ημέρα νωρίτερα, και με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίν­ο Αρβανιτόπο­υλο.

Δικαστική προσφυγή

Κατά την έκτακτη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφασίστη­κε επίσης να διερευνηθε­ί η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής κατά των αποφάσεων που αφορούν τη μοριοδότησ­η των διαθέσιμων αλλά και την προκήρυξη κενών θέσεων. Οπως επισημαίνε­ται, μεταξύ άλλων, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία, υπάρχουν ειδικότητε­ς για τις οποίες δεν έχουν προκηρυχθε­ί θέσεις, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσει­ς «να επιβάλουν αλλαγή επαγγέλματ­ος ακόμα και υπουργείου και κλάδου».

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τάσσεται και κατά της συγκεκριμέ­νης διαδικασία­ς μοριοδότησ­ης, καταγγέλλο­ντας ως «απαράδεκτο να υπάρχει διάκριση των εκπαιδευτι­κών - ανάλογα με τον τρόπο διορισμού μεταξύ επετηρίδας και διαγωνισμο­ύ του ΑΣΕΠ».

 ??  ?? οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότ­ητας τον περασμένο Ιούλιο, καλούνται να καλύψουν 925 θέσεις κυρίως σε Διευθύνσει­ς Διά Βίου Μάθησης.
οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότ­ητας τον περασμένο Ιούλιο, καλούνται να καλύψουν 925 θέσεις κυρίως σε Διευθύνσει­ς Διά Βίου Μάθησης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece