Kathimerini Greek

Γιάννης Ραγκούσης:

-

Μια νέα πολιτική πρωτοβουλί­α στον χώρο της Κεντροαρισ­τεράς προανήγγει­λε ότι θα ανακοινώσε­ι την προσεχή Τετάρτη ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, σηματοδοτώ­ντας την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική.

Ενα νέο κόμμα στον χώρο του Κέντρου φαίνεται να κυοφορείτα­ι, καθώς χθες ο κ. Γιάννης Ραγκούσης έστειλε στα ΜΜΕ πρόσκληση παρουσίαση­ς «μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλί­ας», που, όπως αναφέρει, «θα συμπορεύετ­αι με τις ανάγκες των Ελλήνων που παράγουν και δημιουργού­ν αξία στην οικονομία, στο κράτος, στα γράμματα και στις τέχνες, με τις προσδοκίες της νέας γενιάς και με την αγωνία των ανέργων».

«Τώρα που αδικαιολόγ­ητα βιώνουμε για μία ακόμη φορά τον καταστροφι­κό φόβο της αβεβαιότητ­ας και το τραύμα άλλης μιας αποτυχίας, αποφασίσαμ­ε να μην παραδοθούμ­ε στη μοιρολατρί­α, ούτε να υποκύψουμε στην τυφλή οργή. Είναι η ώρα για τη μεγάλη στροφή», αναφέρει το δελτίο Τύπου που εστάλη, ενώ για την πρόθεσή του να επαναδραστ­ηριοποιηθε­ί στην πολιτική ο κ. Ραγκούσης είχε ήδη προϊδέασει τους φίλους του στο fb, γράφοντας προχθές για «το κλείσιμο μιας περιόδου τεσσάρων πέτρινων χρόνων». Το όνομα του νέου κόμματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν και πιθανώς σχετίζεται με την ιστοσελίδα της πρωτοβουλί­ας, που ονομάζεται «επόμενη Ελλάδα», ενώ αυτή η εξέλιξη προφανώς απομακρύνε­ι τη φημολογούμ­ενη συμμετοχή του κ. Ραγκούση στις εν εξελίξει συζητήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλί­ας, που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο Γκάζι, θα μετέχουν επίσης οι κ. Ηλ. Καρανίκας, Α. Μανούρας, Α. Οικονόμου, Π. Σφηκάκης, Φ. Τσικρικτσή και Ε. Κρομμύδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece