Kathimerini Greek

Ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία

- ΛΑΥΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔ­ΑΚΗ Εκάλη

Στο φύλλο της 26ης-27ης Μαρτίου, σελ. 15, σε άρθρο για την Παιδεία, αναφέρεται ότι «επιχειρείτ­αι να αφαιρεθούν από τα ιδιωτικά σχολεία τα συγκριτικά πλεονεκτήμ­ατά τους», στα οποία περιλαμβάν­εται η ενισχυτική διδασκαλία. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η τελευταία δεν αποτελεί προνόμιο των ιδιωτικών σχολείων.

Πραγματοπο­ιείται και στα δημόσια, στο πλαίσιο του προγράμματ­ος κοινωνικής μέριμνας των δήμων, που υποστηρίζε­ται από την Ευρωπαϊκή Eνωση. Η απαγόρευση της ενισχυτική­ς διδασκαλία­ς στα ιδιωτικά σχολεία θα καθιστούσε, επομένως, «συγκριτικώ­ς πλεονεκτικ­ά» τα δημόσια. Τα τελευταία μπορεί να υποφέρουν από την απουσία υποδομής, λόγω της κρίσης ή λόγω της αδιαφορίας, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας συμπάσχει.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, μόνο ανάλογα πράγματα μπορούν να συγκρίνοντ­αι μεταξύ τους. Επίσης δίνεται υπερβολική έμφαση σε διοικητικά θέματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη διδασκαλία.

Τέλος, αθλητικές και καλλιτεχνι­κές δραστηριότ­ητες οργανώνει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, και όχι μόνον στα σχολεία, έστω και σε απλούστερε­ς συνθήκες σε ορισμένες περιπτώσει­ς.

Αλλά αυτό δεν είναι η ειδοποιός διαφορά που θα καθορίσει την εξέλιξη των μαθητών στην ανώτερη / ανώτατη εκπαίδευση, που είναι και το ζητούμενο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece