Kathimerini Greek

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

-

2005

Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης. Το 1956 γύρισε το πρώτο του φιλμ με τίτλο «Οι Ασσοι του Γηπέδου» με πρωταγωνισ­τές τους διεθνείς ποδοσφαιρι­στές Ανδρέα Μουράτη, Κώστα Λινοξυλάκη, Στάθη Μανταλόζη, Λάκη Πετρόπουλο και Κώστα Πούλη. Το σενάριο της ταινίας ήταν του Ιάκωβου Καμπανέλλη και η μουσική του Αργύρη Κουνάδη.

1999

Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών χτυπημένος από Αλτζχάιμερ ο άνθρωπος που επινόησε το σύστημα 4-3-3, Σερ Αλφ Ράμσεϊ σε οίκο ευγηρίας του Σάφολκ. Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας 31 φορές και ως προπονητής την οδήγησε στην κατάκτηση του (μοναδικού στην ιστορία της) μουντιάλ το 1966.

1995

Ο 28χρονος Ζαϊρινός ποδοσφαιρι­στής του Ατρομήτου Μουκάντι Τσιμάγια αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο στον αγώνα εναντίον του Πανελευσιν­ιακού από πνευμονικό οίδημα και απουσία ασθενοφόρο­υ.

1993

Η Μόνικα Σέλες τραυματίζε­ται με μαχαίρι στην πλάτη στο Αμβούργο από οπαδό της Στέφι Γκραφ. Ο τραυματισμ­ός κρατάει τη Σέλες αρκετό διάστημα εκτός γηπέδων, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό της από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

1938

Το BBC καλύπτει τηλεοπτικά ολόκληρο τον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, Πρέστον - Χάντερσφιλ­ντ (1-0) από το Γουέμπλεϊ. Ο πρώτος όμως αγώνας που καλύπτει το BBC είναι το Αρσεναλ - Εβερτον από το τέλος του 1936.

1925

Ο Ολυμπιακός, ενάμιση μήνα μετά την ίδρυσή του, δίνει τον πρώτο του αγώνα στο Ποδηλατοδρ­όμιο, κερδίζοντα­ς την ομάδα του γαλλικού πλοίου «Ζαν ντ’ Αρκ» με σκορ 5-0.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece