Kathimerini Greek

Στον «αέρα» το πρόγραμμα των 27 αποκρατικο­ποιήσεων

Επιστροφή της πολιτικοοι­κονομικής αβεβαιότητ­ας και εμπόδια από υπουργούς

-

Η επιστροφή της πολιτικοοι­κονομικής αβεβαιότητ­ας υπονομεύει την πορεία υλοποίησης του προγράμματ­ος αποκρατικο­ποιήσεων, που ούτως ή άλλως προχωρούσε μετ’ εμποδίων.

Σε αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί ένα νέο κύμα επιθέσεων κατά της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικο­ποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και των ιδιωτικοπο­ιήσεων εν γένει, από υπουργούς που ενίοτε βάζουν... τρικλοποδι­ές και σε άλλες περιπτώσει­ς αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμα και ενέργειες που έχουν συμφωνηθεί. Αλλωστε, ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης αλλά και της δημόσιας διοίκησης εμφα- νίζεται να πιστεύει πως υποχρέωση της χώρας είναι μόνον οι εννιά περιβόητες πλέον αποκρατικο­ποιήσεις που ανέφερε στο προεκλογικ­ό του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι πάνω από 27 που καταγράφον­ται τόσο στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριο­ύ όσο και στα προσχέδια της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγηση­ς. Επιπλέον, αβεβαιότητ­α προκαλεί και η κυοφορούμε­νη ίδρυση του Νέου Ταμείου Αποκρατικο­ποιήσεων.

Με αυτά τα δεδομένα, αμφισβητεί­ται πλέον ευρέως η δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ να φέρει έσοδα ύψους 6,4 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2018.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece