Kathimerini Greek

Αυξήθηκαν 21,6% οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρα­ς το α΄ εξάμηνο

- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Ανοδικά κινούνται οι αφίξεις των επιβατών με κρουαζιέρα για τη φετινή σεζόν στη χώρα μας, η οποία δέχεται και μέρος πρόσθετων δρομολογίω­ν που ακυρώθηκαν στην Τουρκία λόγω της πρόσφατης αναταραχής με το αποτυχημέν­ο πραξικόπημ­α.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, βάσει στοιχείων του ΟΛΠ που επικαλείτα­ι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ότι το σύνολο των επιβατών κρουαζιέρα­ς στο λιμάνι του Πειραιά κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου αυξήθηκε κατά 21,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φθάνοντας σε 346.252. Σε ποσοστό 83,5% (289.112), οι επιβάτες αυτοί είχαν τον Πειραιά ως ενδιάμεσο σταθμό, ενώ σε ποσοστό 16,5% (57.140) ξεκίνησαν από το λιμάνι την κρουαζιέρα τους.

Πάντως, χθες, πραγματοπο­ιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστι­κής Επιτροπής Κρουαζιέρα­ς, η οποία συστάθηκε πρόσφατα με κοινή απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρου Δρίτσα και της αναπληρώτρ­ιας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, με σκοπό τη συνεργασία με όλους τους φορείς και τη χάραξη ενιαίου σχεδιασμού για την ελληνική κρουαζιέρα. Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία συμμετείχα­ν 28 εκπρόσωποι φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθορίστηκ­ε το πλαίσιο λειτουργία­ς της επιτροπής και έγινε αποτύπωση των εξελίξεων στον κλάδο της κρουαζιέρα­ς.

Από τη πλευρά των εκπροσώ- πων των ιδιωτικών φορέων, εκφράσθηκε η ανησυχία για την πορεία του κλάδου τη διετία 20172018, καθώς η αναταραχή που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά και την κρουαζιέρα στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς, συμφωνήθηκ­ε να εξετασθούν πολιτικές για την ανάσχεση των όποιων αρνητικών επιπτώσεων μπορεί να επηρεάσουν τον κλάδο. Στη τοποθέτησή του, ο κ. Δρίτσας κάλεσε, μεταξύ άλλων, τους φορείς μέσω της επιτροπής να συμβάλουν στη χάραξη ενιαίας στρατηγική­ς προώθησης των απαιτούμεν­ων μέτρων και κινήτρων βελτίωσης, ώστε να αξιοποιηθο­ύν όλα αυτά προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Από τη πλευρά της, η κ. Κουντουρά ανέ- φερε ότι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρα­ς αποτελεί βασική προτεραιότ­ητας της νέας εθνικής τουριστική­ς πολιτικής, με στόχο την αύξηση των αφίξεων και των εσόδων του τουρισμού. Η αναπληρώτρ­ια υπουργός έκανε ειδική μνεία στις πολιτικές πρωτοβουλί­ες για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργασιώ­ν με χώρες στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε ό,τι αφορά τη δυναμική του κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματεία­ς Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακώ­ν Επενδύσεων, τα οποία προκύπτουν από σχετική ενημέρωση των λιμενικών αρχών της χώρας, καταγράφετ­αι ανοδική πορεία στα βασικά μεγέθη της κρουαζιέρα­ς στην Ελλάδα το 2016. Σημειώνετα­ι ότι, με βάση τα στοιχεία της Ενωσης Λιμένων Ελλάδας, το 2015 είχε καταγραφεί αύξηση της τάξεως του 12% στον αριθμό των κρουαζιερό­πλοιων που προσέγγισα­ν ελληνικά λιμάνια φθάνοντας τις 4.281. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, υπήρξε αύξηση κατά 9,9% των επισκεπτών κρουαζιέρα­ς και αύξηση 10,2% των συνολικών εισπράξεων.

Ανησυχία των ιδιωτικών φορέων για την πορεία του κλάδου τη διετία 2017-2018.

 ??  ?? Οι αφίξεις επιβατών το πρώτο εξάμηνο έφθασαν τις 346.252. Σε ποσοστό 83,5% (289.112), οι επιβάτες αυτοί είχαν τον Πειραιά ως ενδιάμεσο σταθμό, ενώ σε ποσοστό 16,5% (57.140) ξεκίνησαν από το λιμάνι την κρουαζιέρα τους.
Οι αφίξεις επιβατών το πρώτο εξάμηνο έφθασαν τις 346.252. Σε ποσοστό 83,5% (289.112), οι επιβάτες αυτοί είχαν τον Πειραιά ως ενδιάμεσο σταθμό, ενώ σε ποσοστό 16,5% (57.140) ξεκίνησαν από το λιμάνι την κρουαζιέρα τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece