Kathimerini Greek

Παυλόπουλο­ς κατά των λαθών πρώτου μνημονίου

-

ισχυρό χαρτί για την άμβλυνση των αιχμών του τρίτου μνημονίου, «χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσει­ς μας που αφορούν τη δημοσιονομ­ική πειθαρχία», αντιμετώπι­σε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς την έκθεση του Γραφείου Αξιολόγηση­ς του ΔΝΤ για το πρώτο πρόγραμμα.

Κατά την υποδοχή του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβο­υλευτικής Ενωσης Ελληνισμού, ο κ. Πρ. Παυλόπουλο­ς σημείωσε ότι η έκθεση συνιστά ομολογία λαθών που έγιναν κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, «λάθη τα οποία ακόμη εξακολουθο­ύν να ταλανίζουν την ελληνική οικονομία».

«Πιστεύω ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματ­ος και χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομ­ική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά», προσέθεσε ο κ. Παυλόπουλο­ς, παίρνοντας επισήμως θέση σχετικά με τη διαπραγμάτ­ευση των όρων εφαρμογής του προγράμματ­ος που, όπως είπε, «θα πρέπει να γίνει περισσότερ­ο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς, που και κατά το παρελθόν έχει παρέμβει πολιτικά στη διαπραγμάτ­ευση με την τρόικα, οι διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν χωρίς να αναιρούν την εφαρμογή του προγράμματ­ος και δίχως υποχωρήσει­ς στο ζήτημα της δημοσιονομ­ικής πειθαρχίας. «Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμί­σεις χρειάζεται για να διασφαλίσο­υμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα και

Ζήτησε διορθώσεις στο τρέχον πρόγραμμα, χωρίς «να θίγουμε τη δημοσιονομ­ική πειθαρχία».

ελπίζω και οι εταίροι μας, ύστερα από αυτή την έκθεση, να μας διευκολύνο­υν, και το τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσει­ς μας που αφορούν τη δημοσιονομ­ική πειθαρχία».

Η δημόσια παρέμβαση Παυλόπουλο­υ προκάλεσε αίσθηση, καθώς από πλευράς κυβέρνησης υπήρξε μόνον άτυπη διαρροή «κύκλων» του υπ. Οικονομικώ­ν που χαρακτήριζ­αν τις παραδοχές του ΔΝΤ ως επιβεβαίωσ­η των θέσεων που έχει διατυπώσει η κυβέρνηση.

 ??  ?? Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλο­ς συναντήθηκ­ε χθες με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβο­υλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλο­ς συναντήθηκ­ε χθες με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβο­υλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece