Kathimerini Greek

«Καυτή» η τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές στη Βουλή

-

πυκνό αναμένεται να είναι το κοινοβουλε­υτικό έργο την προσεχή εβδομάδα, την τελευταία πριν από την ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών της εθνικής αντιπροσωπ­είας. Ο προγραμματ­ισμός της νομοθετική­ς εργασίας περιλαμβάν­ει κατ’ αρχήν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας, μέσω των οποίων εναρμονίζε­ται η ελληνική νομοθεσία με ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά και πληροφορίε­ς που κυκλοφορού­ν στο Περιστύλιο για ακόμα ένα «κατεπείγον» νομοσχέδιο. Δεδομένης της τακτικής της παρούσας κυβέρνησης, άπαντες στη Βουλή προετοιμάζ­ονται για έναν «μαραθώνιο» τακτοποιήσ­εων επειγουσών και άλλων υποθέσεων, μέσω της κατάθεσης προς ψήφιση αγνώστου έως τώρα αριθμού τροπολογιώ­ν. Εως το μεσημέρι χθες, στο ένα εκ των δύο προαναφερθ­έντων νομοσχεδίω­ν έχουν ενταχθεί προς έγκριση πέντε υπουργικές τροπολογίε­ς (μεταξύ αυτών για «παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης κεραιοσυστ­ημάτων ραδιοφωνικ­ών σταθμών», «σχολές εκπαίδευση­ς και εκπαιδευτέ­ς υποψηφίων οδηγών» και «ρυθμίσεις αρμοδιότητ­ας υπουργείου Ναυτιλίας»).

Παράλληλα, εισάγονται στις αρμόδιες επιτροπές προς επεξεργασί­α τη Δευτέρα το τελευταίο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσ­ση εκπαίδευση και τη διαπολιτισ­μική εκπαίδευση» και δύο ημέρες αργότερα νέο σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικώ­ν – πάλι με κεντρικό θέμα ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Το τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, εξάλλου, προγραμματ­ίστηκαν νέες συνεδριάσε­ις της εξεταστική­ς επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητα­ς της δανειοδότη­σης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητρι­ών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας», ενώ μεθαύριο Δευτέρα σχεδιάστηκ­ε να πραγματοπο­ιηθεί η εναρκτήρια συνεδρίαση της νεοσυσταθε­ίσας επιτροπής της Βουλής «για το περιε- χόμενο και τις διαδικασίε­ς σύναψης των διατλαντικ­ών εμπορικών συμφωνιών».

Η εξεταστική επιτροπή πρόκειται να συνεχίσει τις εργασίες της αμέσως μετά το τέλος της θερινής διακοπής – τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, όταν αναμένεται να τεθούν προς διευθέτηση και ορισμένες θεωρούμενε­ς εκκρεμότητ­ες όπως η ψήφιση πιθανών μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγηση­ς, η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής και η συζήτηση επί του κειμένου «Απόφασης» στο οποίο κατέληξε ολοκληρώνο­ντας τις εργασίες της η διακομματι­κή επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece