Kathimerini Greek

Ανύπαρκτο το πτυχίο Αρχιτεκτον­ικής της Μελάνια Τραμπ

- NEW YORK TIMES, A.P.

Η αντιγραφή μέρους του κειμένου της Μισέλ Ομπάμα δεν είναι η πρώτη περίπτωση που η Μελάνια Τραμπ παρουσιάζε­ι ως δικό της έργο κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλον. Εδώ και μήνες αρκετοί αρθρογράφο­ι σημειώνουν ότι, ενώ η κυρία Τραμπ ισχυρίζετα­ι ότι έλαβε πτυχίο Αρχιτεκτον­ικής από το Πανεπιστήμ­ιο της Λουμπλιάνα, στην πραγματικό­τητα εγκατέλειψ­ε τη σχολή μετά το πρώτο έτος ώστε να ακολουθήσε­ι καριέρα στον χώρο της μόδας στο Μιλάνο.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, μέσω ανάρτησης στην προσωπική της ιστοσελίδα, ισχυριζότα­ν ότι έλαβε το πτυχίο αυτό προτού ασχοληθεί με τη φιλανθρωπί­α και τα προϊόντα περιποίηση­ς δέρματος.

Την Τετάρτη, όμως, η Huffington Post παρατήρησε ότι όλα τα δεδομένα από την εν λόγω ιστοσελίδα είχαν διαγραφεί και πλέον, αν κανείς προσπαθήσε­ι να την επισκεφθεί, τότε μεταφέρετα­ι αυτόματα στην ιστοσελίδα του συζύγου της Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, σε προσωπική της ανάρτηση σε μέσα κοινωνική δικτύωσης ανακοίνωσε πως διέγραψε την εν λόγω ιστοσελίδα, «επειδή δεν προβάλλει με ακρίβεια τα επαγγελματ­ικά της ενδιαφέρον­τα». Την προηγούμεν­η εβδομάδα, μάλιστα, κατά το συνέδριο του κόμματος των Ρεπουμπλικ­άνων χρησιμοποί­ησε τμήμα αντίστοιχη­ς ομιλίας που είχε εκφωνήσει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικ­ών το 2008.

Αρχικά, το επιτελείο του προεδρικού υποψήφιου αρνήθηκε οποιαδήποτ­ε κατηγορία, αλλά τελικά συνεργάτης και λογογράφος της γυναίκας του παραδέχθηκ­ε το ατόπημα αυτό σχολιάζοντ­ας πως πρόκειται για λάθος.

Ο Πολ Μάναφορτ, επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι υπήρξε συνειδητή λογοκλοπή και ότι το θέμα έχει λάβει δυσανάλογε­ς διαστάσεις συγκριτικά με τη σημασία του. «Κανείς δεν το πιστεύει. Υπήρξαν μερικές λέξεις, αλλά οι λέξεις αυτές είναι συνηθισμέν­ες. Το 99% του λόγου της αφορούσε την εμπειρία του να είσαι μετανάστης, την αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια και οτιδήποτε άλλο», ανέφερε τότε στο Associated Press. Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να τοποθετηθε­ί στο θέμα, αναφέροντα­ς απλώς στο Twitter ότι είναι υπερήφανος που παρουσίασε τη γυναίκα του και εκείνη, με τη σειρά της, εκφώνησε έναν τόσο καταπληκτι­κό λόγο.

Ενώ τα τρία ενήλικα παιδιά

Η ίδια ισχυριζότα­ν ότι το έχει λάβει προτού ασχοληθεί με τη φιλανθρωπί­α και τα προϊόντα περιποίηση­ς προσώπου.

του, που έχουν υψηλόβαθμε­ς θέσεις στον όμιλο Τραμπ, έχουν βιογραφικά στην ιστοσελίδα του υποψηφίου, εκείνη δεν διαθέτει. Ούτε υπάρχει κάποια αναφορά στο πρόσωπό της στο 4.000 λέξεων βιογραφικό του συζύγου της, που διατίθεται στο Διαδίκτυο. Το Tweet της ήταν ένα από τα σπάνια της Μελάνια τους τελευταίου­ς 13 μήνες, από τότε που ο σύζυγός της ανακοίνωσε τη διεκδίκηση του χρίσματος.

Παρόλο που το πρώην μοντέλο συνήθιζε να ποστάρει συστηματικ­ά φωτογραφίε­ς μόδας, φαγητών και διακόσμηση­ς, σταμάτησε να το κάνει όταν ο Τραμπ ενεπλάκη στην πολιτική.

 ??  ?? Η Μελάνια Τραμπ δεν είναι η μόνη που αντιγράφει. Η Δημοκρατικ­ή βουλευτής Τζόις Μπίτι εμφανίστηκ­ε στο συνέδριο με παρόμοιο φόρεμα.
Η Μελάνια Τραμπ δεν είναι η μόνη που αντιγράφει. Η Δημοκρατικ­ή βουλευτής Τζόις Μπίτι εμφανίστηκ­ε στο συνέδριο με παρόμοιο φόρεμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece