Kathimerini Greek

Νέος φόνος αστυνομικο­ύ στην Καλιφόρνια

-

στον κύκλο βίας που σόκαρε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο έδωσαν η δολοφονία ενός αστυνομικο­ύ και ο τραυματισμ­ός ακόμη ενός το βράδυ της Πέμπτης στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια­ς. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικώ­ν αρχών, οι δύο αστυνομικο­ί δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τροχονομικ­ού ελέγχου και ήδη κρατείται ένας ύποπτος. Συγκεκριμέ­να, οι δύο αστυνομικο­ί, μέλη της μονάδας καταπολέμη­σης συμμοριών, πραγματοπο­ιούσαν έλεγχο στη γειτονιά Σάουθκρεστ στη νοτιοανατο­λική πλευρά της πόλης, όταν δέχθηκαν επίθεση από ένοπλο στις 11 μ.μ., ανέφερε η εφημερίδα San Diego Union-Tribune, σημειώνοντ­ας ότι οι δύο αστυνομικο­ί μεταφέρθηκ­αν άμεσα στο νοσοκομείο.

«Με θλίψη ανακοινώνο­υμε τον θάνατο ενός από τους αξιωματικο­ύς μας», δήλωσε με κοινοποίησ­η του στο Twitter το αστυνομικό τμήμα της πόλης την Παρασκευή, αναφέροντα­ς ότι ο δεύτερος αξιωματικό­ς υπεβλήθη σε χειρουργικ­ή επέμβαση και αναμένεται να ζήσει. Πέραν του ενός ήδη κρατουμένο­υ υπόπτου, το αστυνομικό τμήμα ανέφερε ότι αναζητεί και άλλους υπόπτους.

Το περιστατικ­ό συνέβη εν μέσω ενός μεγάλου εθνικού διαλόγου για την αστυνόμευσ­η και τις μειονότητε­ς, ο οποίος εντάθηκε με τη διεξαγωγή των συνεδρίων των δύο μεγάλων κομμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Επίσης, ήρθε να προστεθεί στη λίστα των βίαιων περιστατικ­ών που σημάδεψαν τον Ιούλιο, η οποία ξεκίνησε με τις δολοφονίες δύο Αφροαμερικ­ανών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και το Φάλκον Χάιτς της Μινεσότα και κορυφώθηκε με τη δολοφονία πέντε αστυνομικώ­ν στο Ντάλας του Τέξας και τριών επίσης στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα.

Σχόλια Τραμπ

Το περιστατικ­ό σχολίασε ο Ρεπουμπλικ­ανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ορκιστεί για τη σκληρή στάση που θα κρατήσει απέναντι στους εγκληματίε­ς, αναφέροντα­ς μέσω Twitter ότι «τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Ο λαός θέλει νόμο και τάξη!».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece