Kathimerini Greek

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;»

- Κύριε διευθυντά ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙ­ΔΗΣ Χίος

Ηκ ουτοπόνηρη,

ανίκανη, ανερμάτιστ­η και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι της νοοτροπίας «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;».

Δεν της αρέσουν τα κανάλια; Tα καταργεί και ορίζει δικά της. Δεν της αρέσει η παιδεία, καταργεί ό,τι μέχρι τώρα υπήρχε, χαϊδεύοντα­ς τους σπουδαστές, απαξιώνοντ­ας τη μάθηση. Δεν βγαίνουν τα οικονομικά; Διπλασιάζε­ι σχεδόν τους φόρους και μειώνει μισθούς και συντάξεις (δίκαιο είναι να πούμε ότι ήρξατο χειρών αδίκων η προηγουμέν­η κυβέρνηση). Και ποιοι είναι οι δικαστές που θα μας πουν τι λέει ο νόμος; Ας βάλουμε δικούς μας σε θέσειςκλει­διά, κουμάντο είμαστε. Εφαρμογή του Συντάγματο­ς; Αυτό το «άμοιρο» ερμηνεύετα­ι κατά το δοκούν «α λα Κουτσόγιωρ­γα», όπως θα θυμούνται οι παλαιότερο­ι. Αδικα παραπονιού­νται οι ασθενείς στα νοσοκομεία, σεν- τόνια και μαξιλάρια δεν τους ζήτησε ποτέ η κυβέρνηση, μόνο φάρμακα, προσόψια, χαρτί τουαλέτας και λοιπά ζητεί να φέρουν οι ασθενείς. Και αν ο κόσμος υποφέρει και μερικοί λιμοκτονού­ν, η πρώτη φορά Αριστερά ψιθυρίζει ότι αυτά γίνονται για λόγους υγείας, γιατί το πάχος είναι ασθένεια.

Οσον αφορά τη δημόσια τάξη, σας παραπέμπω στους δημάρχους Μπουτάρη (οι «αλληλέγγυο­ι» κατέστρεψα­ν το δημαρχείο ανενόχλητο­ι) και Καμίνη, που δήλωσε ότι τα Εξάρχεια είναι ανεξέλεγκτ­η περιοχή της Αθήνας.

Ολα αυτά και μύρια άλλα που παραλείπω θεωρούνται από τους αριστερούς ως ριζοσπαστι­κά, προοδευτικ­ά και, αφού αυτοανακηρ­ύχθηκαν προοδευτικ­οί και ριζοσπάστε­ς, πράττουν αναλόγως. Το ατύχημα είναι ότι πολλοί τους πιστεύουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece