Kathimerini Greek

Πόλος έλξης οι περιφερεια­κές λεωφόροι

Πληθώρα κενών ακινήτων και χαμηλό κόστος κέντρισαν το ενδιαφέρον εταιρειών και καταστημάτ­ων

- Του ΝΙΚΟΥ Χ. ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟ­Υ

Ελπίδες για αναζωογόνη­ση και τόνωση τόσο των εμπορικών όσο και των επαγγελματ­ικών χρήσεων σε σημαντικές οδικές αρτηρίες, περιφερεια­κά του κέντρου, γεννά η έλευση σημαντικών νέων χρηστών το τελευταίο διάστημα. Σημεία όπως η οδός Πειραιώς, η Λ. Αθηνών και η Λ. Θηβών έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον επιχειρήσε­ων και καταστημάτ­ων, καθώς η πληθώρα κενών ακινήτων και το χαμηλό κόστος λειτουργού­ν ως πόλος έλξης. Στη Λ. Αθηνών η εικόνα μέχρι πρότινος παρέμενε στάσιμη, καθώς η οικονομική κρίση «φρέναρε» τα όποια σχέδια είχαν προκύψει για μετεγκατάσ­ταση σημαντικού αριθμού νέων επιχειρήσε­ων, που φιλοδοξούσ­αν να εκμεταλλευ­θούν τις καλές προσβάσεις και τις χαμηλές τιμές ενοικίασης. Πλέον, μετά την έλευση του ΟΠΑΠ είναι πιθανό να τονωθεί και το σκέλος του εμπορίου, ή έστω να τονωθεί και η ζήτηση νέων γραφείων, δεδομένου ότι ήδη κατασκευάζ­ονται αυτήν την περίοδο δύο νέα ακίνητα, στα οποία όμως οι εργασίες έχουν παραμείνει στάσιμες, εν αναμονή της εύρεσης ενοικιαστώ­ν. Υπενθυμίζε­ται ότι ο ΟΠΑΠ μετακόμισε και επίσημα σε κτίριο 22.000 τ.μ. επί της Λ. Αθηνών 112 πριν από λίγες ημέρες, με φορείς της αγοράς ακινήτων να εκτιμούν ότι η έλευση σημαντικού αριθμού εργαζομένω­ν είναι πιθανόν να λειτουρ- γήσει θετικά για την προσέλκυση και άλλων μισθωτών σε ακίνητα της περιοχής.

Το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσε­ι έως 1.000 εργαζομένο­υς, εκτείνεται σε οκτώ ορόφους και διαθέτει 12.000 τ.μ. ανωδομής, πλέον τεσσάρων υπογείων 10.000 τ.μ. με 250 θέσεις στάθμευσης. Πέραν του ΟΠΑΠ, στη Λ. Αθηνών έχουν εγκατασταθ­εί τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Χρηματιστή­ριο, η καπνοβιομη­χανία Καρέλια, η ασφαλιστικ­ή εταιρεία Allianz, η Wind, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα. Στην οδό Πειραιώς, η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά την έλευση του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τον καθαρισμό και την αναδιαμόρφ­ωση του πρώην κτιρίου της JVC, στο ύψος του Μοσχάτου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το φθινόπωρο προβλέπετα­ι να ολοκληρωθε­ί η μετεγκατάσ­ταση της Νέας Δημοκρατία­ς, που αναμφίβολα θα δημιουργήσ­ει νέες πηγές ζήτησης στην περιοχή, τουλάχιστο­ν σε επίπεδο εστίασης. Σημειωτέον, ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο Athens Heart.

Αντίστοιχα στη Λ. Θηβών, στο ύψος του Αιγάλεω, προβλέπετα­ι να μετακινηθε­ί τους επόμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικώ­ν, καθώς πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε από την ιδιοκτήτρι­α Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ το κτίριο γραφείων που έχει δημιουργηθ­εί στη θέση των παλιών αποθηκών της καπνοβιομη­χανίας Κεράνη. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα κτίρια γραφείων του λεκανοπεδί­ου Αττικής, για την ανακατασκε­υή του οποίου έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατ. ευρώ.

 ??  ?? Στη Λ. Αθηνών η εικόνα μέχρι πρότινος παρέμενε στάσιμη, καθώς η κρίση «φρέναρε» τα όποια σχέδια είχαν προκύψει για μετεγκατάσ­ταση σημαντικού αριθμού νέων επιχειρήσε­ων. Πλέον, μετά την έλευση του ΟΠΑΠ είναι πιθανό να τονωθεί και το σκέλος του εμπορίου ή...
Στη Λ. Αθηνών η εικόνα μέχρι πρότινος παρέμενε στάσιμη, καθώς η κρίση «φρέναρε» τα όποια σχέδια είχαν προκύψει για μετεγκατάσ­ταση σημαντικού αριθμού νέων επιχειρήσε­ων. Πλέον, μετά την έλευση του ΟΠΑΠ είναι πιθανό να τονωθεί και το σκέλος του εμπορίου ή...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece