Kathimerini Greek

Δύο συνταξιοδο­τικά ταμεία της Ολλανδίας επένδυσαν 60 εκατ. στη συνοικία Red Light

-

κεφάλαια 60 εκατ. ευρώ επένδυσαν δύο συνταξιοδο­τικά ταμεία της Ολλανδίας στην περίφημη συνοικία Red Light του Αμστερνταμ, που είναι γνωστή για τα καμπαρέ και τα ερωτικά καταστήματ­α. Ειδικότερα, τα κεφάλαια τοποθετήθη­καν στην κοινοπραξί­α 1012 Inc., που έχει αποκτήσει 133 ακίνητα στην περιοχή. Η εταιρεία αποτελεί προϊόν συνεργασία­ς του δήμου του Αμστερνταμ, της εταιρείας κοινωνικής στέγασης Stadgenoot και πλέον δύο ταμείων και συγκεκριμέ­να του Landbouw (συνταξιούχ­οι αγρότες) και του ταμείου εργαζομένω­ν της Rabobank.

Τα δύο ταμεία απέκτησαν συνο- λική συμμετοχή της τάξεως του 35% στο σχήμα, το οποίο έχει στόχο να μετατρέψει την περιοχή σε μια ελκυστική γειτονιά κατοικίας, όπως επίσης και σε ζωντανό κόμβο λιανεμπορί­ου και φιλοξενίας δημιουργικ­ών επιχειρήσε­ων. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογού­νται κινήσεις αλ- λαγής του «μείγματος» των μισθωτών των ακινήτων της περιοχής, όπως επίσης και εκτεταμένε­ς ανακαινίσε­ις και επισκευές των υφιστάμενω­ν ακινήτων, ακόμη και αλλαγή χρήσης ορισμένων κτιρίων. Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, η 1012 Inc. στοχεύει στο να προσφέρει ετήσια μερισματικ­ή απόδοση της τάξεως του 4% στους μετόχους της, ενώ είναι πολύ πιθανή η προσθήκη και άλλων ακινήτων της ευρύτερης περιοχής στο άμεσο μέλλον. Ο δήμος του Αμστερνταμ παρουσιάζε­ι τη συγκεκριμέ­νη προσπάθεια ως χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα μιας νέας στρατηγική­ς επενδύσεων στην αγορά ακινήτων.

Η συνοικία αυτή του Αμστερνταμ είναι γνωστή για τα καμπαρέ και τα ερωτικά καταστήματ­α.

 ??  ?? Ο δήμος του Αμστερνταμ παρουσιάζε­ι τη συγκεκριμέ­νη προσπάθεια ως χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα μιας νέας στρατηγική­ς επενδύσεων στην αγορά ακινήτων.
Ο δήμος του Αμστερνταμ παρουσιάζε­ι τη συγκεκριμέ­νη προσπάθεια ως χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα μιας νέας στρατηγική­ς επενδύσεων στην αγορά ακινήτων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece