Kathimerini Greek

Στη Βουλή τα συσσίτια των Σερρών

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή καλούν την κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, ότι ένα μέλος της Νομαρχιακή­ς Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει μαζί με την κόρη του το έργο της σίτισης των προσφύγων της περιοχής έναντι 750.000 ευρώ.

Ομοβροντία αντιπολιτε­υτικών πυρών προκάλεσε η παραδοχή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή ότι το μέλος τη Νομαρχιακή­ς Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τάπας έχει αναλάβει μαζί με την κόρη του το έργο της σίτισης των προσφύγων της περιοχής έναντι 750.000 ευρώ. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή, καταγγέλλο­ντας την κυβέρνηση ότι μοιράζει δημόσια χρήματα στα δικά της παιδιά, ενώ ο κ. Θεοδωράκης αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «καθεστώς που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικό­τητα».

Συγκεκριμέ­να στην ερώτησή της η Ν.Δ. –την κατέθεσε ο κ. Βασ. Κικίλιας–, αφού κάνει λόγο για «μεροληπτικ­ές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου», αξιώνει να δοθούν αμέσως εξηγήσεις για τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία δόθηκαν τα χρήματα. Ανάλογη ήταν και η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ – μέσω του κ. Μιχ. Τζελέπη–, ο οποίος επιπλέον αξίωσε από τα αρμόδια υπουργεία να πληροφορήσ­ουν τη Bουλή και για τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένω­ν στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων των Σερρών, «όταν», όπως χαρακτηρισ­τικά λέει, «η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης».

«Ομορφες δουλειές, νοικοκυρεμ­ένες» ήταν το άκρως καυστικό σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook, ο οποίος υπενθύμισε πως όταν τον Απρίλιο κατήγγειλε ότι γίνεται «πάρτι ημετέρων στη διαμονή και στη σίτιση των προσφύγων», οι κυβερνητικ­οί βουλευτές τού φώναζαν «ντροπή».

Η κυβέρνηση απέφυγε να απαντήσει και παρέπεμψε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΣ. Σε αυτήν αναφέρεται ότι «μέχρι τις 19 Αυγούστου η σίτιση των 420 προσφύγων της Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών πραγματοπο­ιούνταν με μέριμνα της στρατιωτικ­ής υπηρεσίας» και ότι από «τις 20 Αυγούστου με διαταγή του ΓΕΣ αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης έως τα τέλη Αυγούστου από εταιρεία catering (Corinthian Palace Catering A.E.), έπειτα από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 ευρώ και τη διενέργεια διαγωνισμο­ύ». Το παράδοξο είναι ότι το ΓΕΣ αναφέρει πως υπήρξε και ένας ακόμη διαγωνισμό­ς στις 10 Αυγούστου με δέσμευση πίστωσης 88.050 ευρώ, αλλά ότι ακυρώθηκε, καθώς δύο μέρες νωρίτερα άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο.

Στη Βουλή το θέμα κατόπιν καταγγελία­ς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος μέλους της νομαρχιακή­ς του κόμματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece