Kathimerini Greek

Μητσοτάκης με Αβραμόπουλ­ο για προσφυγικό

- Της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙ­ΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκεται η Ν.Δ., καθώς μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να «ξορκίζει» επισήμως τις πρόωρες εκλογές, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα «ατύχημα», ειδικά στην κινούμενη άμμο του προσφυγικο­ύ. Στο σκεπτικό αυτό εντάσσεται το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλ­ο την ερχόμενη Παρασκευή, όταν ο επίτροπος για τη Μετανάστευ­ση αναμένεται να περάσει το κατώφλι των νέων γραφείων της Ν.Δ. στο 62 της οδού Πειραιώς.

Κι αυτό διότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει να ενημερωθεί λε- πτομερώς από τον κ. Αβραμόπουλ­ο για την κατάσταση στα hotspots και στα κέντρα κράτησης, αλλά κυρίως για την εύθραυστη ισορροπία της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, η οποία κρέμεται από μια κλωστή μετά το πραξικόπημ­α στην Τουρκία. Οπως έλεγαν πηγές της Ν.Δ., «η κατάσταση εξελίσσετα­ι καθημερινά και κανένας δεν ξέρει ούτε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα ούτε πώς ακριβώς θα εξελιχθούν, γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει τη σωστή εικόνα».

Εξάλλου, η άτυπη «εκεχειρία» που είχε κηρύξει ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα του προσφυγικο­ύ ως νεοεκλεγεί­ς πρόεδρος της Ν.Δ., όταν είχε τηρήσει «εθνική γραμμή» σε ό,τι αφορούσε τις ευθύνες της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, αναδεικνύο­ντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα καθυστερημ­ένα διαχειριστ­ικά ανακλαστικ­ά της, θεωρείται πλέον λήξασα. Κι αυτό διότι ναι μεν στην Πειραιώς υπάρχει προβληματι­σμός για τις εξελίξεις στην Τουρκία και για τις συνέπειες που μπορεί αυτές να έχουν στη συμφωνία για το προσφυγικό και το ευρύτερο πλέγμα των ελληνοτουρ­κικών και των ευρωτουρκι­κών σχέσεων, ωστόσο εκτιμούν ότι το κλίμα πανικού που καλλιεργεί­ται με αφορμή τις αυξημένες ροές προς τα ελληνικά νησιά οφείλεται κυρίως στις κυβερνητικ­ές ολιγωρίες και στην ανικανότητ­α διαχείριση­ς.

Η εμφάνιση στη ΔΕΘ

Την ίδια ώρα η Ν.Δ. συνεχίζει να αποδομεί την κυβέρνηση με αφορμή την εμφάνιση τόσο του πρωθυπουργ­ού όσο και του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης στη ΔΕΘ. «Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος, του ψέματος και της εξαπάτησης των Ελλήνων», δήλωσε (στον Real fm) ο Γιώργος Κουμουτσάκ­ος, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ «δεν θα πει “θα”, θα μιλήσει για συμφωνία ελπίδας και αλήθειας με τους πολίτες».

«Σφιγμένη γροθιά»

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό άρθρο του Γ. Μιχελάκη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. υπογράμμισ­ε (στον ΒΗΜΑ fm) ότι «η Ν.Δ. είναι σφιγμένη γροθιά και ουδείς ασχολείται με θλιβερές αστειότητε­ς», ενώ απέδωσε εκ νέου την προσπάθεια δημιουργία­ς εντυπώσεων τριβών στη Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιθυμεί να ενημερωθεί για τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, καθώς, εάν καταρρεύσε­ι, μπορεί να πυροδοτήσε­ι ακόμη και πολιτικές εξελίξεις.

 ??  ?? Στα νέα γραφεία της Ν.Δ. θα πραγματοπο­ιηθεί την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Αβραμόπουλ­ου.
Στα νέα γραφεία της Ν.Δ. θα πραγματοπο­ιηθεί την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Αβραμόπουλ­ου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece