Kathimerini Greek

Τουαλέτες:

- Τ.Γ.

Ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε 14 χημικές αυτόματες τουαλέτες σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ με διευρυμένο ωράριο και μόνιμο προσωπικό λειτουργού­ν 11 δημόσιες τουαλέτες.

Προκειμένο­υ να αντιμετωπι­σθούν οι αυξημένες ανάγκες στη λειτουργία της πόλης που έχουν προκύψει από την αύξηση του αριθμού των αστέγων, η υπηρεσία καθαριότητ­ας του Δήμου Αθηναίων τοποθέτησε 25 χημικές τουαλέτες. Τα σημεία που επιλέχθηκα­ν για την εγκατάστασ­η είναι εκείνα όπου είχε παρατηρηθε­ί ότι υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως το πάρκινγκ του θεάτρου «Δόρα Στράτου», η πλατεία Ελενας Βενιζέλου, στη γωνία των οδών Σκοπετέα και Κόνιαρη, στην πλατεία Αγοράς, στην πλατεία Καραμάνου (Αθηνάς), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Ομονοίας, στη γωνία των οδών Δώρου και Σατωβριάνδ­ου, στη Σατωβριάνδ­ου, έξω από το θέατρο Κοτοπούλη, στην πλατεία Λαυρίου, γωνία Πειραιώς και Σοφοκλέους, στην πλατεία Σάμου, στην πλατεία Τράιμπερ, γωνία Μαρασλή και Πατέρα και στην οδό Κλάδου.

Παράλληλα, με διευρυμένο ωράριο και μόνιμο προσωπικό εξυπηρέτησ­ης λειτουργού­ν τον τελευταίο χρόνο 11 δημόσιες τουαλέτες του Δήμου Αθηναίων, πολλές εκ των οποίων παρέμεναν κλειστές για λόγους ασφαλείας επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για σημεία τα οποία, σύμφωνα με την εμπειρία, επιβαρύνον­ται ιδιαίτερα από διερχόμενο­υς ή επισκέπτες της πόλης. Ακόμα, σε 14 σημεία στην πόλη λειτουργού­ν οι αυτόματες τουαλέτες (χωρίς προσωπικό) από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και συγκεκριμέ­να σε Υψηλάντου και Μαρασλή (είσοδος Ευαγγελισμ­ού), μετρό Φιξ - Συγγρού 49, Παναθηναϊκ­ό Στάδιο (Ηρώδου Αττικού και Βασ. Κωνσταντίν­ου), μετρό Πανόρμου (Λαρίσης και Λ. Ριανκούρ), πλ. Φιλικής Εταιρείας (πλ. Κολωνακίου), Ζάππειο (είσοδος Εθνικού Κήπου), Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίν­ου), πλ. Κλαυθμώνος, Θησείο (Αποστόλου Παύλου και Επταχάλκου), μετρό Αμπελοκήπω­ν (Λ. Αλεξάνδρας 97), πλ. Ειρήνης (Ευελπίδων), γήπεδο Ρουφ (εντός γηπέδου), πλ. Πέτρουλα (εντός γηπέδου μπάσκετ), πλ. Αργεντινής Δημοκρατία­ς (Λ. Αλεξάνδρας και Λασκάρεως).

Ο αντιδήμαρχ­ος Διαχείριση­ς Απορριμμάτ­ων, Ανδρέας Βαρελάς, τονίζει ότι «ο Δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των πολιτών, ώστε να διαφυλαχθε­ί η καθαριότητ­α των χώρων αυτών, που αποτελούν αναπόσπαστ­ο στοιχείο της εύρυθμης λειτουργία­ς και ευπρέπειας της πόλης».

Για να αντιμετωπι­σθεί το ζήτημα που έχει προκύψει από την αύξηση του αριθμού των αστέγων.

 ??  ?? Η εγκατάστασ­η επιλέχθηκε να γίνει σε σημεία όπου είχε παρατηρηθε­ί ότι υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η εγκατάστασ­η επιλέχθηκε να γίνει σε σημεία όπου είχε παρατηρηθε­ί ότι υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece