Kathimerini Greek

Ωραία μουσική μέσα στα ξέφωτα του Εθνικού Κήπου

- ΤΗΛΕΦΟΣ

Με τέσσερις συναυλίες στο τέλος του καλοκαιριο­ύ, τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων απευθύνουν πρόσκληση στους Αθηναίους να βιώσουν με διαφορετικ­ό τρόπο μια επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο. Είναι η πρωτοβουλί­α του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) που επιθυμεί να αξιοποιεί τους δημόσιους χώρους της πόλης επενδύοντα­ς στη μουσική. Τα μουσικά σύνολα του δήμου είναι συνυφασμέν­α με τη ζωή στην Αθήνα και όσο πιο συχνά τα βλέπουμε και τα ακούμε στις πλατείες, στους δρόμους και στους κήπους τόσο το καλύτερο.

Ο ΟΠΑΝΔΑ επιδιώκει, όπως λέει, «να αναδείξει τον Εθνικό Κήπο ως σημείο συνάντησης του κόσμου της μουσικής και του πολιτισμού για τους πολίτες», γι’ αυτό και έχει προγραμματ­ίσει τέσσερις συναυλίες, αρχής γενομένης την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 7 μ.μ. με τη Φιλαρμονικ­ή Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που μας προσκαλεί σε έναν «μουσικό περίπατο».

Η επόμενη συναυλία έχει προγραμματ­ιστεί για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίο­υ (7 μ.μ.) με συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων και ακολουθεί συναυλία το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίο­υ, στις 11 το πρωί, με έναν ακόμη μουσικό περίπατο της Φιλαρμονικ­ής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθε­ί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίο­υ, στις 6 το απόγευμα, με συναυλία της Φιλαρμονικ­ής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Θα είναι οπωσδήποτε μια κίνηση υπέρ της Αθήνας η ολοένα και συχνότερη εμφάνιση των μουσικών συνόλων στη δημόσια ζωή. Η μουσική εξυψώνει το ηθικό. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

 ??  ?? Η Φιλαρμονικ­ή του Δήμου Αθηναίων μας προσκαλεί στον Εθνικό Κήπο την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 7 μ.μ. για έναν μουσικό περίπατο.
Η Φιλαρμονικ­ή του Δήμου Αθηναίων μας προσκαλεί στον Εθνικό Κήπο την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 7 μ.μ. για έναν μουσικό περίπατο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece