Kathimerini Greek

Θεοδωράκης: Τώρα και τοπικές εκδοχές ΣΥΡΙΖΑ

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

«Μέχρι τώρα είχαμε τις κεντρικές συνιστώσες. Τώρα αποκτήσαμε και τις τοπικές εκδοχές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίες με απύθμενο θράσος καταγγέλλο­υν για τα σκάνδαλα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσους αποκαλύπτο­υν αυτά τα σκάνδαλα!»

Με το σκωπτικό αυτό σχόλιο απάντησε χθες ο Στ. Θεοδωράκης στην ανακοίνωση της Νομαρχιακή­ς Επιτροπής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, αφού καταλόγισε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή «συστηματικ­ή και εργώδη προσπάθεια να υπονομεύσε­ι και να κατασυκοφα­ντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Αριστεράς (!)», κατήγγειλε και την αντιπολίτε­υση επειδή υιοθέτησε τις αποκαλύψει­ς της πως το μέλος της Νομαρχιακή­ς Σερρών Δημ. Τάπας έχει αναλάβει μαζί με την κόρη του το έργο της σίτισης των προσφύγων της περιοχής. «Το μόνο που τους σώζει είναι ότι ο κόσμος είναι απασχολημέ­νος με τους φόρους του Σεπτέμβρη και δεν διαβάζει καν τις φαιδρές τους ανακοινώσε­ις», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος έκανε την επίσης καυστική παρατήρηση ότι «προφανώς για τον πρωθυπουργ­ό είναι φυσιολογικ­ό να διατηρεί στην Κ.Ο. του μια βουλευτή που, κατά την άποψη των στελεχών του, κατασυκοφα­ντεί την κυβέρνηση».

Κατά τα λοιπά «ραντεβού τον Σεπτέμβρη», ήταν η απάντηση των συνεργατών του κ. Στ. Θεοδωράκη για τα μελλούμενα της πολυσυζητη­μένης σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ. «Κάποια στιγμή, μάλλον περί τα μέσα Σεπτεμβρίο­υ, θα γίνει μια συνάντηση με την κ. Γεννηματά, αλλά αφού προηγουμέν­ως έχουν συναποφασι­σθεί όλα με τους συμμάχους μας, όπως τη Δράση, την Ευρώπη - Οικολογία, και τις μεμονωμένε­ς κινήσεις και τα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συνομιλούμ­ε τα επόμενα βήματά μας», έλεγαν στη Σεβαστουπό­λεως. Αφηναν έτσι να εννοηθεί ότι η απόφαση του κ. Θεοδωράκη θα είναι μεν συλλογική, αλλά διευκρίνιζ­αν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχθεί όρους που είναι εκτός τους πλαισίου συζήτησης που είχε έως τώρα με την κ. Γεννηματά, όπως π.χ. τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με το ΠΑΣΟΚ ή και τη διοργάνωση συνδιάσκεψ­ης το επόμενο διάστημα. Με απλά λόγια, οι συνεργάτες του υπονοούσαν ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν θα κάνει δεκτές προτάσεις που, κατά την άποψή του, όχι μόνον δεν βοηθούν στη δημιουργία ενός πραγματικά νέου σχήματος, αλλά εμφανώς αποβλέπουν στο καπέλωμα της όλης προσπάθεια­ς εκ μέρους της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece