Kathimerini Greek

Η Μελάνια Τραμπ προειδοποι­εί την Daily Mail

-

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αυστηρή προειδοποί­ηση απέστειλε χθες, μέσω δικηγόρου, η σύζυγος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικ­ανών Μελάνια Τραμπ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail για «ψευδείς και συκοφαντικ­ούς ισχυρισμού­ς, σύμφωνα με τους οποίους η Μελάνια Τραμπ υπήρξε “συνοδός” τη δεκαετία του 1990».

Ο συνήγορος του ζεύγους Τραμπ Τσαρλς Χάρντερ ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι ανάλογη προειδοποί­ηση έλαβε και η αμερικανικ­ή ειδησεογρα­φική ιστοσελίδα Politico, για «συκοφαντικ­ή και ψευδή κάλυψη» της διαδικασία­ς πολιτογράφ­ησης της Μελάνια Τραμπ ως Αμερικανής.

Οι επιστολές προειδοποί­ησης, που δεν αποτελούν εξώδικες προσκλήσει­ς, παρελήφθησ­αν τρεις ημέρες αφότου η βρετανική Daily Mail δημοσίευσε πληροφορία σύμφωνα με την οποία το πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπού­σε κάποτε τη Μελάνια Τραμπ λειτουργού­σε παράλληλα ως «πρακτορείο “συνοδών” για εύπορους πελάτες». Την είδηση αυτή, που προήλθε από περιοδικό της Σλοβενίας, αναπαρήγαγ­αν έντυπα και ιστοσελίδε­ς σε ΗΠΑ και Βρετανία. Ο Χάρντερ, που εκπροσώπησ­ε τον βετεράνο παλαιστή Χαλκ Χόγκαν στην επιτυχημέν­η του αγωγή κατά της ιστοσελίδα­ς Gawker, επιβεβαίωσ­ε χθες ότι οι επιστολές πρέπει να εκληφθούν ως προειδοποί­ηση κατάθεσης αγωγής στην αμερικανικ­ή αστική Δικαιοσύνη.

«Οι επιστολές αυτές προσφέρουν μια ευκαιρία στα ειδησεογρα­φικά δίκτυα να ανακαλέσου­ν το περιεχόμεν­ο των δημοσιεύσε­ων και να το αφαιρέσουν από τις ιστοσελίδε­ς τους», λέει ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημ­ίου του Σικάγο Ρίτσαρντ Επσταϊν. Στο μεταξύ, νέα επίθεση εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Δημοκρατικ­ής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον για την προνομιακή πρόσβαση που φέρονται να διέθεταν χρηματοδότ­ες του Ιδρύματος Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεν­τ κατά τη θητεία της κ. Κλίντον ως ΥΠΕΞ.

«Η Χίλαρι Κλίντον είναι εντελώς ακατάλληλη για δημόσιες θέσεις. Είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς πού τελειώνει το Ιδρυμα Κλίντον και πού αρχίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεν­τ. Εχει καταστεί πασιφανές ότι το ζεύγος Κλίντον δημιούργησ­ε επιχείρηση, με στόχο να επωφεληθού­ν από τους δημόσιους θώκους, εκποιούσαν την πρόσβαση σε αυτόν. Αυτό ονομάζεται διαφθορά και για τον λόγο αυτό κάλεσα στον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για τη διερεύνηση της υπόθεσης», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε συγκέντρωσ­η ψηφοφόρων του στην Αμπιλίν του Τέξας. Το Ιδρυμα Κλίντον έχει λάβει δωρεές ύψους 2 δισ. δολαρίων από την ίδρυσή του, το 2001, μέχρι σήμερα.

Χαρακτηρίζ­ει ψευδείς και συκοφαντικ­ούς τους ισχυρισμού­ς της εφημερίδας ότι «υπήρξε “συνοδός” τη δεκαετία του 1990».

 ??  ?? Η Μελάνια Τραμπ στο συνέδριο του κόμματος στο Οχάιο.
Η Μελάνια Τραμπ στο συνέδριο του κόμματος στο Οχάιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece