Kathimerini Greek

Νέες πληρωμές οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς ιδιώτες

-

Από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσου­ν επιπλέον πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση ληξιπρόθεσ­μων προς τις φαρμακευτι­κές εταιρείες αλλά και σε άλλους παρόχους.

Αναφορικά με τα δημόσια νοσοκομεία και τα νοσοκομεία ειδικού καθεστώτος, ο ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει ή προγραμματ­ίσει πληρωμές 66,5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα συνεχίζετα­ι η εκκαθάριση υποβολών των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμέ­να, έως σήμερα, μέσω του ειδικού προγράμματ­ος για την εξόφληση ληξιπρόθεσ­μων υποχρεώσεω­ν των φορέων της κυβέρνησης προς τρίτους, έχουν εκταμιευθε­ί από τον ΕΟΠΥΥ 270 εκατ. ευρώ και έχουν εκδοθεί εντάλματα για πληρωμή δαπανών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίο­υ και Μαρτίου διαφόρων κατηγοριών παρόχων. Ενδεικτικά: Από 95,6% ( ψυχιατρικέ­ς κλινικές, κλινικές κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (πολυιατρεί­α, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσ­ης - μονάδες τεχνητού νεφρού) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθε­ί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο του 2016.

Από 85,4% (κέντρα αποθεραπεί­ας αποκατάστα­σης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (ιατρικές επισκέψεις, φυσικοθερα­πευτές) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθε­ί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Φεβρουάριο του 2016. Αντίστοιχα για τον Μάρτιο του 2016 εξελίσσετα­ι η διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων και πληρωμών για όλες τις κατηγορίες των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα έχουν αποζημιωθε­ί ή εκδοθεί εντάλματα πληρωμών σε ποσοστά από 50,7% έως και 86,8% ανά κατηγορία παρόχων. Για τον Απρίλιο του 2016 η έναρξη των ενταλματοπ­οιήσεων και πληρωμών αναμένεται εντός των επομένων ημερών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece