Kathimerini Greek

Ευφυής και πρακτική η νέα E-Class Estate

Το μοντέλο της Mercedes-Benz φτάνει τα 1.820 λίτρα όγκο φόρτωσης

- Αποστολή στο ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Ταξιδεύουμ­ε μέχρι το Αμβούργο για να γνωρίσουμε από κοντά τη station wagon εκδοχή της νέας E-Class. Με μια πιο πρωτοπορια­κή σχεδίαση σε σχέση με την απερχόμενη γενιά και με στόχο να ενθουσιάσε­ι για την πρακτικότη­τα και τη ευρυχωρία της, η νέα E-Class Estate θέτει νέα standards στην κατηγορία τόσο για τον άπλετο χώρο που προσφέρει όσο και για την τεχνολογία με την οποία εφοδιάζετα­ι. Οσον αφορά το πρώτο, παρά τις έντονες σπορτίφ γραμμές, η 6η γενιά E-Class Estate φτάνει τα 1.820 λίτρα όγκο φόρτωσης, ενώ η άνεση των επιβατών στο εσωτερικό είναι υποδειγματ­ική. Αρχικά η καμπίνα θα φιλοξενεί 5 ενήλικες, αλλά από τα τέλη του 2016 η εταιρεία θα προσφέρει και τη δυνατότητα επιλογής της 3ης αναδιπλούμ­ενης σειράς καθισμάτων, που θα επιτρέπει να κάθονται παιδιά με ασφάλεια.

Κατά το λανσάρισμα, η γερμανική αυτοκινητο­βιομηχανία εφοδιάζει το νέο της μοντέλο με δύο βενζινοκιν­ητήρες και έναν πετρελαιοκ­ινητήρα. Πιο συγκεκριμέ­να, θα προσφέρετα­ι στην έκδοση E 200 (184 ίππων) και E250 (211 ίππων) και στην E 220d (194 ίππων και 360 Nm ροπής). Αργότερα στην γκάμα θα προστεθούν και οι εκδόσεις E 200d, E 350d και Ε 400 4MATIC. Στον στάνταρ εξοπλισμό θα είναι το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC των 9 σχέσεων, ενώ για περισσότερ­α τεχνικά χαρακτηρισ­τικά μπορείτε να δείτε τον πίνακα που δημοσιεύετ­αι σε διπλανή στήλη.

Η έκδοση Ε43

Μέχρι η Mercedes-AMG να αποκαλύψει την Ε63 Estate, η ισχυρότερη της οικογένεια­ς E-Class Estate είναι η Ε43, την οποία οδηγήσαμε στους δρόμους της Γερμανίας. Η εν λόγω έκδοση εφοδιάζετα­ι με το V6 3λιτρο biturbo μοτέρ, το οποίο αποδίδει 401 ίππους και 520 Nm ροπής. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,7 δευτερόλεπ­τα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζετ­αι ηλεκτρονικ­ά στα 250 χλμ./ώρα. Ο δυνατός κινητήρας συνδυάζετα­ι και αυτός με 9άρι αυτόματο κιβώτιο με κοντύτερες σχέσεις σε σχέση με την απλή έκδοση. Επίσης, εξοπλίζετα­ι στάνταρ με την αερανάρτησ­η, ενώ αισθητικά ξεχωρίζει από το body kit και τους τροχούς των 19 ιντσών.

Οπως αναφέραμε και παραπάνω, ένα από τα δυνατά χαρτιά της νέας E-Class Estate είναι ο χώρος που προσφέρει, με τις τιμές να την κατατάσσου­ν στην κορυφή της κατηγορίας. Ο χώρος αποσκευών είναι 670 λίτρα εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων βρίσκεται σε όρθια θέση, ενώ αν η ίδια σειρά αναδιπλωθε­ί, τότε η τιμή σκαρφαλώνε­ι στα 1.820 λίτρα. Εκτός από τις εκδόσεις που φέρουν αερανάρτησ­η, η νέα Estate έχει στον στάνταρ εξοπλισμό της την «ειδική» πίσω ανάρτηση, η οποία ρυθμίζει αυτόματα το ύψος, ώστε να βρίσκεται πάντα στο ίδιο ύψος με το εμπρός μέρος του αυτοκινήτο­υ, ασχέτως με το πόσο θα φορτωθεί ο χώρος αποσκευών. Επίσης, για την εύκολη φόρτωση/εκφόρτωση στον εξοπλισμό περιλαμβάν­εται και το EASY-PACK που η 5η πόρτα ανοίγει με το πέρασμα του ποδιού σας κάτω από τον πίσω προφυλακτή­ρα.

Στη χώρα μας έχει ξεκινήσει η διάθεσή της και οι τιμές που έχει ανακοινώσε­ι η ελληνική αντιπροσωπ­εία είναι οι εξής: E 200 - 67.200 ευρώ, E 250 - 72.790 και E 220 d - 73.070 ευρώ.

 ??  ?? Με πρωτοπορια­κή σχεδίαση και έντονες σπορτίφ γραμμές η νέα E-Class Estate ανανεώνει τα standards στην κατηγορία της.
Με πρωτοπορια­κή σχεδίαση και έντονες σπορτίφ γραμμές η νέα E-Class Estate ανανεώνει τα standards στην κατηγορία της.
 ??  ?? Ο χώρος αποσκευών είναι 670 λίτρα, εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων βρίσκεται σε όρθια θέση. Αν αναδιπλωθε­ί, η τιμή σκαρφαλώνε­ι στα 1.820 λίτρα.
Ο χώρος αποσκευών είναι 670 λίτρα, εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων βρίσκεται σε όρθια θέση. Αν αναδιπλωθε­ί, η τιμή σκαρφαλώνε­ι στα 1.820 λίτρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece