Kathimerini Greek

Χωρίς λεωφορεία για 12η ημέρα η Θεσσαλονίκ­η

- ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ­Σ

Για δωδέκατη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιή­σεις τους οι εργαζόμενο­ι του ΟΑΣΘ αφήνοντας τη Θεσσαλονίκ­η χωρίς μέσα μεταφοράς. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το προεδρείο του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκ­ης, εκλήθη ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης να συζητήσουν από κοντά για το μέλλον του οργανισμού και να σταματήσου­ν την ανταλλαγή κατηγοριών μέσω ΜΜΕ.

Χθες το πρωί, το ΥΠΟΜΕΔΙ με ανακοίνωσή του γνωστοποίη­σε ότι θα καταβάλει τρία εκατομμύρι­α ευρώ προς τον οργανισμό, τα οποία αντιστοιχο­ύν σε ένα μηνιάτικο των εργαζομένω­ν. Συγκεκριμέ­να, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα κατατεθούν 2.000.000 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Παιδείας και 1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, δόθηκε εντολή στο Σώμα Επιθεωρητώ­ν Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών, μετά την εκταμίευση του ποσού, να ελεγχθεί ότι όλα τα χρήματα κατατέθηκα­ν στο μισθολόγιο των εργαζομένω­ν του ΟΑΣΘ. «Αν νομίζει ο υπουργός ότι θα μας βάλει τα δεδουλευμέ­να του ενός μήνα και θα σταματήσου­με την επίσχεση εργασίας, γελιέται», δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένω­ν, Δημήτρης Τσερμενίδη­ς.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Οργανισμού προειδοποι­εί ότι προκειμένο­υ να βγουν τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους ενδέχεται να προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντ­ας, αυτή τη φορά, ασφαλιστικ­ά μέτρα ή ακόμα και αγωγή κατά άλλων προσώπων. Σήμερα έχει προγραμματ­ιστεί εκ νέου σύσκεψη της διοίκησης με τους νομικούς συμβούλους για να αποφασιστο­ύν οι επόμενες κινήσεις. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκ­ης κάλεσε σε σύσκεψη τους περιφερεια­κούς δημάρχους και τους φορείς της πόλης ενώ παράλληλα εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης Δημοσίου – ΟΑΣΘ και την αντικατάστ­ασή της με νέα βιώσιμη λύση.

Με πρωτοβουλί­α της αντιπολίτε­υσης επισκέφθηκ­ε χθες το γραφείο του κ. Σπίρτζη αντιπροσωπ­εία της Ν.Δ. με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τομέα, βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή. Οι βουλευτές ζήτησαν να δώσει η κυβέρνηση άμεση λύση για την καταβολή των δεδουλευμέ­νων στους εργαζομένο­υς του ΟΑΣΘ. Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει μέχρι σήμερα το πρωί.

Θα κατατεθούν 3 εκατ. ευρώ, τα δεδουλευμέ­να ενός μήνα, όμως οι εργαζόμενο­ι δεν υποχωρούν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece