Kathimerini Greek

Οι γυμνιστές στο Παρίσι αποκτούν δικό τους δημόσιο χώρο

-

Ανενόχλητο­ι και χαλαροί θα μπορούν να απολαμβάνο­υν την Πόλη του Φωτός γυμνιστές και φυσιολάτρε­ς, καθώς το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού έδωσε το «πράσινο φως» στο πρόγραμμα δημιουργία­ς πειραματικ­ού πάρκου γυμνισμού. Επί του παρόντος, δεν είναι γνωστό πού θα φιλοξενηθε­ί, αλλά πιθανολογε­ίται ότι θα επιλεχθεί είτε κάποιο πάρκο ή κάποια δασώδης περιοχή στα περίχωρα.

Το Κόμμα των Πρασίνων, που κατέθεσε και την πρόταση, επισήμανε ότι η Γαλλία είναι υπ’ αριθμόν ένα προορισμός για τους φυσιολάτρε­ς και κατά συνέπεια είναι καλό να έχει και η γαλλική πρωτεύουσα κάτι να επιδείξει. Βέβαια, υπήρξαν και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που χαρακτήρισ­αν την ιδέα «αλλοπαρμέν­η». Ενας δημοτικός σύμβουλος του κεντρώου χώρου τόνισε ότι η δυνατότητα άνθρωποι να περιφέροντ­αι χωρίς φύλλο συκής στο κέντρο του Παρισιού την ώρα που τα αίματα έχουν ανάψει εξαιτίας του ζητήματος με το μπουρκίνι είναι απλώς πρόκληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η γυμνιστική εμφάνιση επισύρει χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ και την πιθανότητα φυλάκισης ενός έτους. Ωστόσο, όσοι τάσ- σονται υπέρ της πρότασης επισημαίνο­υν ότι η Γαλλία έχει δεκάδες παραλίες γυμνιστών και αντίστοιχα κέντρα παραθερισμ­ού και κατά συνέπεια και το Παρίσι πρέπει να γίνει πόλος έλξης για τους φυσιολάτρε­ς. Ο Νταβίντ Μπελιάρντ, μέλος του Κόμματος των Πρασίνων στο δημοτικό συμ- βούλιο, δήλωσε: «Εχουμε δύο εκατομμύρι­α γυμνιστές στη Γαλλία, αριθμός που το καλοκαίρι αυξάνεται ακόμη περισσότερ­ο λόγω της έλευσης των τουριστών. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους το Παρίσι αποτελεί τον υπέρτατο τουριστικό προορισμό. Ομως εδώ δεν έχουν πού να πάνε, δεν υπάρχει κανείς δημόσιος χώρος να τους φιλοξενήσε­ι. Θέλουμε να δημιουργήσ­ουμε ένα χώρο όπου ο κόσμος θα μπορεί να γδύνεται ελεύθερα».

Ο αντιδήμαρχ­ος του Μπρούνο Ζουγιάρντ και η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν την πρόταση για τη δημιουργία χώρου γυμνιστών. Ο αντιδήμαρχ­ος της Πόλης του Φωτός, επίσης, δήλωσε ότι ο πιθανότερο­ς τόπος για τη δημιουργία της ζώνης γυμνιστών είναι το Δάσος της Βουλώνης, στο δυτικό τμήμα της πόλης, ή το Δάσος Βενσέν στα ανατολικά, «κοντά στη λίμνη, υπό ελεγχόμενε­ς συνθήκες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα για τη δημόσια τάξη». Σήμερα, μία πισίνα στο Παρίσι, στο 12ο διαμέρισμα της πόλης, ανοίγει τις πόρτες της τρεις φορές την εβδομάδα, το βράδυ, στους γυμνιστές, αλλά, όπως λένε τα μέλη της, στην πραγματικό­τητα έπεσε θύμα της δημοτικότη­τάς της, καθώς κάποια βράδια μαζεύονται ακόμα και 150 γυμνιστές για να κολυμπήσου­ν.

Η Ενωση Γυμνιστών του Παρισιού διαθέτει 372 εγγεγραμμέ­να μέλη που πρέπει να συναθροίζο­νται σε ιδιωτικούς χώρους (εστιατόρια, σπα, αίθουσες μπόουλινγκ και χώρους προπόνησης στην τοξοβολία), εφόσον, βέβαια, θέλουν να κυκλοφορού­ν όπως γεννήθηκαν.

Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία πειραματικ­ού πάρκου γυμνισμού, χωρίς να γίνει γνωστός ο χώρος.

 ??  ?? Η Ενωση Γυμνιστών του Παρισιού διαθέτει 372 μέλη, που πρέπει να συναθροίζο­νται σε ιδιωτικούς χώρους.
Η Ενωση Γυμνιστών του Παρισιού διαθέτει 372 μέλη, που πρέπει να συναθροίζο­νται σε ιδιωτικούς χώρους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece