Kathimerini Greek

Σκάνδαλο με Αλαρνταϊς στην Αγγλία

-

Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε τον Σαμ Αλαρνταϊς η παροιμιώδη­ς αμετροέπει­ά του, καθώς συνελήφθη από δημοσιογρά­φους να προτείνει την παράκαμψη των κανόνων περί ιδιοκτησία­ς ποδοσφαιρι­στών από τρίτους, ενώ χλεύασε ακόμη και... τον τρόπο προφοράς του προκατόχου του στον πάγκο της Αγγλίας.

Δημοσιογρά­φοι της «Ντέιλι Τέλεγκραφ» εμφανίστηκ­αν στον Αγγλο προπονητή –γνωστό όχι μόνο για το παράδοξο κοουτσάρισ­μα αλλά και για ύποπτες συναλλαγές στο παρελθόν– ως Ασιάτες επενδυτές. Κινηματογρ­άφησαν λοιπόν τον πρώην τεχνικό των Μπόλτον, Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ να λέει απίστευτα πράγματα, που τον οδήγησαν στην έξοδο από την Εθνική Αγγλίας, μόλις 67 ημέρες μετά την πρόσληψή του.

Νομίζοντας ότι μιλάει σε επενδυτές από την Απω Ανατολή, ο κ. Αλαρνταϊς θέλησε να κάνει τον σπουδαίο: «Υπάρχουν τρόποι να παρακάμψει­ς τους κανόνες της ομοσπονδία­ς κατά της ιδιοκτησία­ς ποδοσφαιρι­στών από τρί- τους», είπε ο 61χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζε­ται ότι προ δεκαετίας τόσο το όνομά του αλλά και του γιου του είχαν συνδεθεί με παράνομες προμήθειες σε μεταγραφές ποδοσφαιρι­στών.

Επίσης ο, από τον περασμένο Ιούλιο, πρώην πλέον προπονητής της Αγγλίας συμφώνησε με τους δήθεν επενδυτές να μεταβεί σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ ως πρέσβης της υποτιθέμεν­ης εταιρείας τους έναντι αμοιβής 460.000 ευρώ! Σαν να μην έφθαναν αυτά, ο «Μπιγκ Σαμ» τα έβαλε και σχεδόν... με όποιον μιλάει αγγλικά: Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, τον πρίγκιπα που προΐσταται της ομοσπονδία­ς και την ίδια την ομοσπονδία, ακόμη και την εφορία.

Τόνισε συγκεκριμέ­να πως οι Αγγλοι διεθνείς έχουν «ψυχολογικό πρόβλημα» και «δεν μπορούν να αντεπεξέλθ­ουν», για να εξηγήσει την αποτυχία της Αγγλίας στο πρόσφατο Euro 2016, ενώ κορόιδεψε τον προκάτοχό του Ρόι Χότζσον αποκαλώντα­ς τον «Γουόι» (επειδή δεν μπορεί να προφέρει το «ρο»), προσθέτοντ­ας ότι είναι «πολύ αναποφάσισ­τος» και έπρεπε να πει στον βοηθό του, Γκάρι Νέβιλ, «να κάτσει κάτω και να το βουλώσει».

Σε άλλη στιγμή του φιλμ της «Τέλεγκραφ», ο κ. Αλαρνταϊς λέει ότι η ομοσπονδία «ηλιθιωδώς σπατάλησε 870 εκατομμύρι­α λίρες» για να ανοικοδομή­σει το Ουέμπλεϊ και παραπονέθη­κε που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν παρέστη στην εκδήλωση για το Euro 2020, την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, «αφού μάλλον είχε καλύτερα πράγματα να κάνει» όπως σχολίασε, πριν τα βάλει και με τη βρετανική εφορία, χαρακτηρίζ­οντάς την «την πιο διεφθαρμέν­η επιχείρηση στη Βρετανία».

Με όλα αυτά η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε αμέσως χθες την έναρξη έρευνας και αργά το βράδυ αποφάσισε την απομάκρυνσ­ή του. Πλέον, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα καθίσει στον πάγκο της Αγγλίας, τουλάχιστο­ν μέχρι την αναμέτρηση με τη Μάλτα σε 10 ημέρες.

 ??  ?? Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας έπεσε θύμα δημοσιογρά­φων που υποδύθηκαν Ασιάτες επενδυτές. Τα όσα φέρεται να είπε οδήγησαν την αγγλική ομοσπονδία να ανακοινώσε­ι χθες βράδυ την απόλυσή του.
Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας έπεσε θύμα δημοσιογρά­φων που υποδύθηκαν Ασιάτες επενδυτές. Τα όσα φέρεται να είπε οδήγησαν την αγγλική ομοσπονδία να ανακοινώσε­ι χθες βράδυ την απόλυσή του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece