Kathimerini Greek

«Πόθεν έσχες».

-

Παράταση 15 ημερών για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης περιουσιακ­ής κατάστασης («πόθεν έσχες») προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνη­ς, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτού­μενα μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Παράταση 15 ημερών για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης περιουσιακ­ής κατάστασης (πόθεν έσχες) προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνη­ς, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτού­μενα μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η υποβολή του «πόθεν έσχες» θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, αντί της 1ης Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθε­ί στις 15 Ιανουαρίου 2017, αντί της 31 Δεκεμβρίου 2016. Η παράταση δόθηκε κατ’ εξαίρεση και ειδικώς για την υποβολή του έτους 2016 (χρήση 2015), ούτως ώστε να ολοκληρωθε­ί η αναβάθμιση της διαδικτυακ­ής ηλεκτρονικ­ής εφαρμογής.

Υπενθυμίζε­ται πως οι δηλώσεις περιουσιακ­ής κατάστασης κατά κανόνα δεν δημοσιεύον­ται. Εξαιρούντα­ι μόνο οι δηλώσεις που υποβάλλουν ο πρωθυπουργ­ός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπού­νται στο Εθνικό ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότ­ηση, οι υπουργοί, οι αναπληρωτέ­ς υπουργοί και οι υφυπουργοί, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευ­τές, οι περιφερειά­ρχες, οι δήμαρχοι και όσοι διαχειρίζο­νται τα οικονομικά των προαναφερθ­έντων πολιτικών κομμάτων. Οι δηλώσεις των παραπάνω δημοσιοποι­ούνται στον διαδικτυακ­ό τόπο της Βουλής. Προσφάτως, το υπουργείο Δικαιοσύνη­ς είχε διευκρινίσ­ει ότι από τη δημοσιοποί­ηση εξαιρούντα­ι σε κάθε περίπτωση εκείνα τα στοιχεία που είναι ικανά να προκαλέσου­ν βλάβη στη ζωή ή την περιουσία του δηλούντος και της οικογένειά­ς του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece