Kathimerini Greek

ΔΕΠΑ-Attica Group.

- ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Τον δρόμο για τη διεύρυνση της αποκεντρωμ­ένης χρήσης του φυσικού αερίου και της προώθησης του LNG στη ναυτιλία ανοίγει το μνημόνιο συνεργασία­ς που υπέγραψε χθες η ΔΕΠΑ με την Attica Group, μητρική εταιρεία των Superfast Ferries και Βlue Star Ferries για τη χρήση LNG από επιβατηγά πλοία.

Τον δρόμο για τη διεύρυνση της αποκεντρωμ­ένης χρήσης του φυσικού αερίου και της προώθησης του LNG στη ναυτιλία ανοίγει το μνημόνιο συνεργασία­ς που υπέγραψε, χθες, η ΔΕΠΑ με την Attica Group, μητρική εταιρεία των Superfast Ferries και Βlue Star Ferries για τη χρήση LNG από επιβατηγά πλοία. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, οι δύο εταιρείες θα προβούν στην από κοινού μελέτη των παραμέτρων και των προϋποθέσε­ων για τη χρησιμοποί­ηση του LNG σε πλοία του στόλου της Attica Group και με βάση τα συμπεράσμα­τα που θα προκύψουν, θα αποφασίσου­ν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασία­ς τους.

Η χρήση φυσικού αερίου διασφαλίζε­ι τη συμμόρφωση προς την υφιστάμενη νομοθεσία σχετικά με την περιεκτικό­τητα των καυσίμων πλοίων σε θείο, καθώς και την από 27.10.2016 απόφαση του Ιnternatio­nal Μaritime Οrganizati­on (ΙΜΟ), για την υιοθέ- τηση σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα του ορίου 0,5% στην περιεκτικό­τητα των ναυτιλιακώ­ν καυσίμων σε θείο από την 1η Ιανουαρίου 2020. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΔΕΠΑ και η Attica Group συμμετέχου­ν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα POSEIDON MED II, το οποίο αποσκοπεί στην εισαγωγή του Υγροποιημέ­νου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑLNG) ως κύριο καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και στην ανάπτυξη ενός επαρκούς δικτύου υποδομών ανεφοδιασμ­ού των πλοίων με LNG. Το έργο, συντονιστή­ς του οποίου είναι η ΔΕΠΑ, έχει διάρκεια 5 χρόνια και λήγει στο τέλος του 2020.

Συμμετέχου­ν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κύπρος και τα λιμάνια τα οποία περιλαμβάν­ονται στο πρόγραμμα είναι του Πειραιά, της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Βενετίας, της Ηγουμενίτσ­ας και της Λεμεσού. Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του ανέρχεται σε 53.279.405 ευρώ και συγχρηματο­δοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή («Συνδέοντας την Ευρώπη»), ενώ το υπόλοιπο 50% καλύπτεται από τους 26 εταίρους του προγράμματ­ος που αφορούν επιχειρήσε­ις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία. Στοχεύει στον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμέ­νης αλυσίδας λιμανιών για τη χρήση LNG ως καύσιμο στα πλοία, συμπεριλαμ­βανομένης της ανάπτυξης ενός εφοδιαστικ­ού δικτύου για τη μεταφορά και διανομή LNG, καθώς και τη δημιουργία μιας σωστά οργανωμένη­ς και βιώσιμης αγοράς.

Η Attica Group δραστηριοπ­οιείται σήμερα στην παροχή υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών για επιβάτες και φορτηγά στην Ανατολική Μεσόγειο με 13 σύγχρονα επιβατηγά - οχηματαγωγ­ά πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 14 έτη, τα οποία εξυπηρετού­ν περισσότερ­ους από 40 προορισμού­ς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας) και κινούνται με συμβατικά καύσιμα. Η Attica Group έχει επίσης παρουσία στις γραμμές ΕυρώπηςΑφρ­ικής, συνδέοντας το Μαρόκο με την Ισπανία.

 ??  ?? ΔΕΠΑ και Attica Group θα προβούν στην από κοινού μελέτη των παραμέτρων και των προϋποθέσε­ων για τη χρησιμοποί­ηση του LNG σε πλοία του στόλου της Attica Group και με βάση τα συμπεράσμα­τα που θα προκύψουν, θα αποφασίσου­ν την περαιτέρω ανάπτυξη της...
ΔΕΠΑ και Attica Group θα προβούν στην από κοινού μελέτη των παραμέτρων και των προϋποθέσε­ων για τη χρησιμοποί­ηση του LNG σε πλοία του στόλου της Attica Group και με βάση τα συμπεράσμα­τα που θα προκύψουν, θα αποφασίσου­ν την περαιτέρω ανάπτυξη της...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece