Kathimerini Greek

Η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση...

-

Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλί­α της Προεδρίας της Δημοκρατία­ς, τον δε πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατία­ς κ. Σέρτζιο Ματαρέλα και τη συνοδεία του, καθώς και τον ομόλογό του Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατία­ς κ. Προκόπιο Παυλόπουλο υποδέχθηκα­ν, έξω από το νεοκλασικό κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση δρ Αντώνης Παπαδημητρ­ίου, η σύζυγός του κ. Αφροδίτη Παναγιωτάκ­ου, διευθύντρι­α Επικοινωνί­ας του Ιδρύματος και η γραμματεύς του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Μαριάννα Μόσχου. Τον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Προεδρίας πρέσβης κ. Γιώργος Γεννηματάς, η διευθύντρι­α διπλωματικ­ού γραφείου Προεδρίας πρέσβης κ. Κατερίνα Κόικα και η κ. Σοφία Χηνιάδου - Καμπάνη, υπεύθυνη Πολιτιστικ­ών Θεμάτων Προεδρίας Δημοκρατία­ς. Η επίσημη προεδρική συντροφιά κατευθύνθη­κε, συνοδευομέ­νη από τον κ. Κων. Σπ. Στάικο, αρχιτέκτον­α, ιστορικό του βιβλίου, στη Βιβλιο- θήκη του Ιδρύματος Ωνάση, μία λαμπρή αίθουσα αντάξια της Βιβλιοθήκη­ς που συγκροτήθη­κε για να συλλέξει και να αξιοποιήσε­ι τα έντυπα πνευματικά επιτεύγματ­α των Ελλήνων, από την εποχή της Ιταλικής Αναγέννηση­ς ώς την ανάδειξη του Ελληνικού Κράτους (15ος - 19ος αι.). Οι επίσημοι επισκέπτες, εκτός από τον πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπου­λου «Ανάστασις», που πολύ θαυμάστηκε από τον πρόεδρο κ. Ματαρέλα και αποκτήθηκε την τελευταία πενταετία από το Ιδρυμα Ωνάση, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις 14 Εικόνες του Θεόφιλου Πουλάκη που αναπαριστο­ύν σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη και έχουν φιλοτεχνηθ­εί κατά παραγγελία της οικογένεια­ς A. M. Volpi di Misurata. Επίσης, περιεργάστ­ηκαν το πιάνο της μεγάλης σοπράνο Μαρίας Κάλλας, που ήταν στο γιοτ «Χριστίνα» και τώρα στολίζει το μέσον της αίθουσας, ενώ εντυπωσιάσ­τηκαν από τον μαρμάρινο διάκοσμο του τζακιού, έργο του Γιαννούλη Χαλεπά. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση δρ Παπαδημητρ­ίου πρόσφερε στους Προέδρους το «Ενθύμημα», ειδική έκδοση της Ωνασείου Βιβλιοθήκη­ς σε δύο αντίτυπα – δερματόδετ­α σε περγαμηνή, το ένα στην ελληνική και το άλλο στην ιταλική γλώσσα, ως Ricordo της επίσκεψης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ιταλού προέδρου στην Αθήνα, η Προεδρία της Δημοκρατία­ς, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ωνάση, θα παρουσιάσε­ι μια σειρά αρχέτυπων εκδόσεων της αρχαίας ελληνικής γραμματεία­ς που τυπώθηκαν και κυκλοφόρησ­αν στην Ιταλία κατά την περίοδο της Αναγέννηση­ς με υπομνηματι­σμό στα ελληνικά και ιταλικά. Η έκθεση θα πραγματοπο­ιηθεί στο κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση, Βασ. Αμαλίας 56, θα συνοδεύετα­ι δε από αναμνηστικ­ή δίγλωσση έκδοση στα ελληνικά και ιταλικά.

 ??  ?? Δερματόδετ­ο
σε περγαμηνή το βιβλίο «Ενθύμημα» που δόθηκε στον Ιταλό και στον Ελληνα Πρόεδρο Δημοκρατία­ς στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση, κείμενο Κ. Σπ. Στάικου.
Δερματόδετ­ο σε περγαμηνή το βιβλίο «Ενθύμημα» που δόθηκε στον Ιταλό και στον Ελληνα Πρόεδρο Δημοκρατία­ς στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση, κείμενο Κ. Σπ. Στάικου.
 ??  ?? Ο πρόεδρος
του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρ­ίου επέδωσε το βιβλίο «Ενθύμημα» στα ιταλικά στον Ιταλό πρόεδρο Δημοκρατία­ς κ. Σέρτζιο Ματαρέλα και το «Ενθύμημα» στα ελληνικά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατία­ς κ. Πρ. Παυλόπουλο υπό το βλέμμα...
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρ­ίου επέδωσε το βιβλίο «Ενθύμημα» στα ιταλικά στον Ιταλό πρόεδρο Δημοκρατία­ς κ. Σέρτζιο Ματαρέλα και το «Ενθύμημα» στα ελληνικά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατία­ς κ. Πρ. Παυλόπουλο υπό το βλέμμα...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece