Kathimerini Greek

Πλήττονται οι εμπορικές επιχειρήσε­ις

-

στραβό το κλήμα, το ’φαγε και ο γάιδαρος». Κάπως έτσι είναι η εικόνα που επικρατεί στις εμπορικές επιχειρήσε­ις της πρωτεύουσα­ς, οι οποίες, πέραν της χαμηλής καταναλωτι­κής ζήτησης, έχουν να αντιμετωπί­σουν και τις επιπτώσεις από τις επαναλαμβα­νόμενες απεργίες των εργαζομένω­ν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι δύο τελευταίες απεργίες, μάλιστα, ήρθαν σε μια περίοδο που οι έμποροι προσδοκούσ­αν μέσω της άτυπης παράτασης των χειμερινών εκπτώσεων –ολοκληρώθη­καν κανονικά στις 28 Φεβρουαρίο­υ– να αναπληρώσο­υν μέρος του χαμένου τζίρου, καθώς οι καταναλωτέ­ς θα μπορούσαν να επωφεληθού­ν και της καλοκαιρία­ς που επικρατούσ­ε στην Αθήνα. Εάν οι απεργίες συνεχισθού­ν, οι επιπτώσεις πιθανώς θα είναι πιο οδυνηρές, δεδομένου ότι την άνοιξη ξεκινάει και η τουριστική περίοδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνε­ι τα εξής: «Είναι κοινά αποδεκτό ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των επιχειρήσε­ων όσο και των εργαζομένω­ν σε αυτές. Οι πρόσφατες κινητοποιή­σεις στα μέσα σταθερής τροχιάς δημιούργησ­αν για δεύτερη ημέρα στην πρωτεύουσα κυκλοφορια­κές συνθήκες χάους, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση των καταναλωτώ­ν στις εμπορικές περιοχές. Αντιλαμβαν­όμαστε το δικαίωμα των διεκδικήσε­ων κάθε κοινωνικής ομάδας, αρκεί ο τρόπος και οι πρακτικές να μην καταστρατη­γούν τα δικαιώματα των άλλων. Κάνουμε έκκληση στους εργαζομένο­υς των μέσων σταθερής τροχιάς να συνεχίσουν να διεκδικούν τα αιτήματά τους, ακολουθώντ­ας άλλες μορφές κινητοποιή­σεων που δεν θα πλήττουν, μεταξύ άλλων, τις εμπορικές επιχειρήσε­ις και τους εργαζομένο­υς σε αυτές».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece