Kathimerini Greek

Στο top 10 της Ευρώπης το λιμάνι του Πειραιά

-

μεταξύ των μεγαλύτερω­ν εμπορικών λιμανιών της Ευρώπης βρίσκεται ο Πειραιάς, καταγράφον­τας ανάπτυξη της τάξεως του 167% την τελευταία δεκαετία. Και θα μπορούσε να βρίσκεται τουλάχιστο­ν μία θέση υψηλότερα, εάν δεν κατέρρεε η διακίνηση εμπορευματ­οκιβωτίων στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ, που διαχειριζό­ταν το ελληνικό Δημόσιο το 2015 και το 2016.

ενεργητικό των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ) στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 2% και διαμορφώθη­κε στα 8.725 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το συνολικό ενεργητικό των οργανισμών εναλλακτικ­ών επενδύσεων (ΟΕΕ) στα τέλη του 2016 αυξήθηκε κατά 1,5% και έφθασε τα 5.477 δισ. ευρώ, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ). Οπως υπογραμμίζ­εται στην ανακοίνωση, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,8% στα 14.201 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμεν­ο μήνα.

Αναλυτικότ­ερα, οι εξελίξεις του Δεκεμβρίου στην ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων συνοψίζοντ­αι ως εξής:

α) Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 21 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, από 9 δισ. ευρώ τον προηγούμεν­ο μήνα.

β) Οι μακροπρόθε­σμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 18 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2016.

γ) Οι καθαρές πωλήσεις των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ αυξήθηκαν στα 9 δισ. ευρώ από 6 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2016.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece