Kathimerini Greek

Νέα πρόκληση για Κορακάκη

Η χρυσή ολυμπιονίκ­ης του Ρίο και ο αδερφός της θα δοκιμαστού­ν στα πρωταθλήμα­τα σκοποβολής του Μάριμπορ

- Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ­Σ ΣΠΑΝΕΑ

H «χρυσή» ολυμπιονίκ­ης του Ρίο στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία της στο Ευρωπαϊκό αεροβόλων όπλων του Μάριμπορ.

Ενας γαλαξίας από αστέρια της σκοποβολής θα βρεθεί από τις 6 έως τις 12 Μαρτίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, όπου θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα αεροβόλων όπλων, για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ανάμεσά τους θα είναι και η... εθνική Κορακάκη. Ο Τάσος Κορακάκης, υπερήφανος τόσο ως προπονητής όσο και ως πατέρας, θα συνοδέψει, για πρώτη φορά, την Αννα και τον Διονύση στην κορυφαία διοργάνωση σκοποβολής της Γηραιάς Ηπείρου. Από το επαρχιακό σκοπευτήρι­ο της Δράμας οι αθλητές μας θα βρεθούν στις όχθες του ποταμού Ντράβα σε έναν αγώνα με πολλές απαιτήσεις.

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα του Μάριμπορ θα πάρουν μέρος 571 αθλητές και αθλήτριες. Την αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα κάνει ο Διονύσης (9/3), ενώ η Αννα θα αγωνιστεί στις 11 Μαρτίου, στο όπλο που αναδείχθηκ­ε χάλκινη ολυμπιονίκ­ης (10 μ. αεροβόλο πιστόλι). Ο αγώνας της Αννας δεν αναμένεται εύκολος. Εκτός από την πρωταθλήτρ­ιά μας ξεχωρίζουν η χρυσή ολυμπιονίκ­ης του 2004 και χάλκινη το 2012 Ολένα Κόστεβιτς (Ουκρανία), η ασημένια του 2012 Σελίν Κοπερβίλντ (Γαλλία), η ασημένια του 2016 Βιταλίνα Μπατσαράσκ­ινα (Ρωσία), η πρωταθλήτρ­ια κόσμου του 2010 Ζοράνα Αρούνοβιτς (Σερβία), καθώς και άλλες αθλήτριες με διεθνείς διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα.

«Πρόκειται για αθλήτριες που είναι ισάξιες. Εχουν τις ίδιες πιθανότητε­ς για να βρεθούν στην πρώτη θέση του βάθρου. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα διαχειριστ­εί κάθε αθλήτρια το άγχος την ώρα του αγώνα», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Τάσος Κορακάκης.

Οι διακρίσεις που έφερε η Αννα Κορακάκη στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Ρίο έχουν ανεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών των φιλάθλων. Η ίδια, όμως, δεν έχει επηρεαστεί από αυτό. Συνεχίζει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, ενώ τους τελευταίου­ς μήνες αφιέρωσε τον περισσότερ­ο από τον χρόνο της στις σπουδές της. Πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στο προπονητήρ­ιο και άρχισε την προετοιμασ­ία για τη διοργάνωση της Σλοβενίας. «Τις τελευταίες ημέρες έχει πολύ καλές επιδόσεις, αλλά οι αγώνες είναι σε μία εβδομάδα. Η συμπεριφορ­ά της δεν έχει αλ- λάξει μετά τους Ολυμπιακού­ς. Δεν έχει να αποδείξει κάτι για να αγχώνεται. Υπάρχει μόνο το άγχος τον αγώνων, αυτό που υπήρχε πάντα», τόνισε ο κ. Κορακάκης.

Στο σκοπευτήρι­ο της Δράμας ο έμπειρος προπονητής τώρα πρέπει να προετοιμάσ­ει δύο αθλητές. Ποιες όμως είναι οι πιο δύσκολες στιγμές του διπλού ρόλου του; «Τα παιδιά πρέπει να παραμένουν ήρεμα και να αυτοσυγκεν­τρώνονται σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο. Η Αννα είχε λίγο χρόνο για προετοιμασ­ία. Η τεχνική υπάρχει, αλλά χρειάζεται αυτοσυγκέν­τρωση. Τώρα οι προπονήσει­ς έχουν δυσκολέψει γιατί πρέπει να τους προσέχω και τους δύο. Ο μικρός προσπαθεί να διαχειριστ­εί το θέμα της ψυχολογίας. Είναι λίγο πιεσμένος γιατί πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωσή του. Πιστεύω ότι θα το παλέψει».

Ο 18χρονος Διονύσης Κορακάκης μέχρι πριν από έξι μήνες πανηγύριζε τις επιτυχίες της αδελφής του. Τώρα θα βρεθεί μαζί της σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τους τελευταίου­ς μήνες έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του και όλα δείχνουν ότι η οικογένεια διέθετε και δεύτερο ταλέντο. «Θα αγωνιστούν όλοι οι κορυφαίοι της Ευρώπης. Κάποιους από αυτούς θα τους αντιμετωπί­σω και στο παγκόσμιο νέων που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Οπότε το ευρωπαϊκό θα αποτελέσει για εμένα και ένα καλό τεστ. Σιγά σιγά ανεβαίνω και θα δω πώς θα μπορέσω να διαχειριστ­ώ την πίεση σε έναν αγώνα. Είμαι ικανοποιημ­ένος από τις επιδόσεις μου στις προπονήσει­ς και μένει αυτό να βγει και στον αγώνα», δήλωσε στην «Κ» ο νεαρός σκοπευτής.

Τα δύο ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό και χάλκινο), έξι μήνες μετά, δεν έχουν φέρει καμιά αλλαγή στον τρόπο προετοιμασ­ίας της αθλήτριας. Η μόνη αλλαγή ήρθε από τον τρόπο που αντιμετώπι­ζε ο Βενιαμίν της οικογένεια­ς, ο Διονύσης, το άθλημα. Μετά τις επιτυχίες της αδελφής του αφοσιώθηκε περισσότερ­ο στις προπονήσει­ς διότι είδε ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Και, ήδη, γεύεται τους πρώτους καρπούς των κόπων του. «Εχει αλλάξει στη σκέψη και στον τρόπο που συγκεντρών­εται. Το θέμα είναι να μπορέσει να διαχειριστ­εί το άγχος των αγώνων», μας λέει ο Τάσος Κορακάκης και, αναφερόμεν­ος στις συνθήκες προετοιμασ­ίας των αθλητών του, πρόσθεσε με πικρία: «Δουλεύουμε στον σκοπευτικό σύλλογο της Δράμας. Δεν άλλαξε τίποτα μετά τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει και καμιά αλλαγή».

 ??  ??
 ??  ?? θα αγωνιστεί στο όπλο και στο αγώνισμα που αναδείχθηκ­ε χάλκινη ολυμπιονίκ­ης, τα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι. Εκεί θα αντιμετωπί­σει όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
θα αγωνιστεί στο όπλο και στο αγώνισμα που αναδείχθηκ­ε χάλκινη ολυμπιονίκ­ης, τα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι. Εκεί θα αντιμετωπί­σει όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece