Kathimerini Greek

Το ελληνικό πόλο εξάγει ποιότητα

Δύο προπονητές μας στο τιμόνι δύο παραδοσιακ­ών δυνάμεων της παγκόσμιας υδατοσφαίρ­ισης

- Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ­Σ ΣΠΑΝΕΑ

προπονητών έχει αρχίσει να κάνει το ελληνικό πόλο. Η άριστη τεχνογνωσί­α, σε συνδυασμό με τα καλά πλασαρίσμα­τα που έχουν οι εθνικές και ομάδες των συλλόγων υδατοσφαίρ­ισης, μετέτρεψε τους προπονητές μας σε... μήλον της Εριδος. Ελληνες τεχνικοί προετοιμάζ­ουν ομάδες (εθνικές και σωματειακέ­ς) σε Ισραήλ και Γαλλία, ενώ ο Σάκης Κεχαγιάς και ο Χάρης Παυλίδης θα αναλάβουν να οδηγήσουν τις πολίστριες της Αυστραλίας και του Καναδά, αντίστοιχα, δύο μεγάλων δυνάμεων του γυναικείου πόλο, στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Ο Σάκης Κεχαγιάς μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν στο τιμόνι της εθνικής ομάδας γυναικών και, τώρα, θα βρεθεί απέναντί της στην Α΄ φάση του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη (16 - 29 Ιουλίου). Το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα κληρώθηκε να παίξει με την Αυστραλία. «Εχω υπηρετήσει την ελληνική ομάδα αρκετά χρόνια και από διαφορετικ­ά πόστα. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς θα φτιάξω την ομάδα της Αυστραλίας. Θα βρεθούμε αντιμέτωπο­ι στο παγκόσμιο, αλλά σε εκείνη τη φάση τα παιχνίδια δεν έχουν τόση σημασία όση τα χιαστί. Θα ήθελα να βρεθούν και οι δύο ομάδες αντιμέτωπε­ς σε έναν αγώνα για χρυσό μετάλλιο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής.

Οι «στίνγκερς» στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Ρίο βρέθηκαν μακριά από τον γνώριμο, πρωταγωνισ­τικό ρόλο. Πλασαρίστη­καν στην 6η θέση και οι ιθύνοντες της ομοσπονδία­ς άρχισαν να αναζητούν προπονητή. «Ηταν σε εξέλιξη μία διαδικασία για την επιλογή προπονητή, έγιναν κάποιες συζητήσεις και, έτσι, προέκυψε η συνεργασία. Βρισκόμαστ­ε στην αρχή ενός ολυμπιακού κύκλου και έχουμε ως μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες στο Τόκιο. Αυτή την εποχή η ομάδα ανανεώνετα­ι. Θα δούμε ποιες από τις αθλήτριες θα συνεχίσουν ώστε να σχηματίσου­με μία πρώτη ομάδα. Θέλω να δω τις δυνατότητε­ς και τις αδυναμίες των αθλητριών μου», υπογράμμισ­ε ο Σάκης Κεχαγιάς.

Η Αυστραλία θεωρείται μία από τις παραδοσιακ­ές δυνάμεις του γυναικείου πόλο. Πήρε μέρος πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες το 1975. Στην τροπαιοθήκ­η των «στίνγκερς» υπάρχει το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Σίδνεϊ, τα χάλκινα από Πεκίνο και Λονδίνο, χρυσά από παγκόσμια πρωταθλήμα­τα και κύπελλα κ.ά. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να γίνεται πρόταση από μία ομάδα με τέτοια ιστορία σε έναν Ελληνα προπονητή. Η ευθύνη είναι σημαντική. Εκεί εκπροσωπεί­ς και τη χώρα σου. Δείχνεις ότι οι Ελληνες προπονητές βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο», μας λέει ο προπονητής.

Ο Σάκης Κεχαγιάς ασχολήθηκε με την προπονητικ­ή από την εποχή που ήταν φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ. Από τότε έχουν περάσει 20 χρόνια και κάποιες φορές νιώθει σαν να βρίσκεται στην αρχή. «Το ταξίδι είναι μακρινό. Ο προπονητής συνεχώς μαθαίνει», τονίζει. Υπάρχει, όμως, ένα ταξίδι το οποίο θα το ξεκινήσει μόνος του και θα αφήσει πίσω τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτό είναι το ταξίδι για την Αυστραλία. «Στην αρχή θα πάω μόνος μου. Εμείς έχουμε συνηθίσει να ταξιδεύουμ­ε και μαζί με εμάς έχουν προσαρμοστ­εί και τα μέλη των οικογενειώ­ν μας. Σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες, στην αρχή θα δου- λέψω με τους ανθρώπους που υπάρχουν εκεί. Θέλω να δω τι υλικό υπάρχει. Στη συνέχεια θα δούμε εάν θα συνεργαστώ με κάποιους από εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσ­ω τον πρόεδρο και τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδία­ς για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τις αθλήτριες».

Το ελληνικό πόλο σε ό,τι αφορά την... παραγωγή προπονητών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Σε τι επίπεδο, όμως, κινείται το εφετινό πρωτάθλημα γυναικών; «Είναι καλό το επίπεδο. Η διεξαγωγή των αγώνων με το νέο σύστημα έχει βοηθήσει τον ανταγωνισμ­ό. Πάντα στην αρχή υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες, όμως, πιστεύω, ότι θα ξεπεραστού­ν», τόνισε ο Σάκης Κεχαγιάς.

Σάκης Κεχαγιάς και Χάρης Παυλίδης θα αναλάβουν να οδηγήσουν τις εθνικές ομάδες Αυστραλίας και Καναδά, αντίστοιχα, στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

 ??  ?? «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να γίνεται πρόταση από μία ομάδα με τέτοια ιστορία σε έναν Ελληνα προπονητή. Η ευθύνη είναι σημαντική. Εκεί εκπροσωπεί­ς και τη χώρα σου», λέει στην «Κ» ο Σάκης Κεχαγιάς (δεξιά), ενώ ο Χάρης Παυλίδης τονίζει: «Διαθέτουμε καλό...
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να γίνεται πρόταση από μία ομάδα με τέτοια ιστορία σε έναν Ελληνα προπονητή. Η ευθύνη είναι σημαντική. Εκεί εκπροσωπεί­ς και τη χώρα σου», λέει στην «Κ» ο Σάκης Κεχαγιάς (δεξιά), ενώ ο Χάρης Παυλίδης τονίζει: «Διαθέτουμε καλό...
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece